<< Nazad



 

 

Jugoslovenski klubovi sa po dva stranca

Beograd, 29. septembar - Posle dvodnevnog zasedanja, predsedništvo Košarkaškog saveza Jugoslavije (KSJ) odlučilo je da klubovi u novoj sezoni mogu da igraju sa najviše dva stranca. Time je okončana polemika među košarkaškim poslenicima koja traje bezmalo godinama oko toga da li treba liberalizovati "uvoz" igrača sa stranim pasošem. Pobedila je struja koju zastupaju uprave Crvene zvezde, FMP Železnika i Budućnosti, klubova koji su već angažovali po dvojicu stranaca. Beogradski Partizan je po ovom pitanju bio nadglasan.

KSJ je izrazio spremnost da nastavi saradnju sa selektorom Svetislavom Pešićem, koji je za dve godine, koliko je na toj funkciji, osvojio evropsko i svetsko zlato. Pešić je najavio da će se zbog obaveza prema svom novom klubu Barseloni, povući sa mesta selektora, tako da slede pregovori sa njim nebi li promenio mišljenje.

Na sednici KSJ odlučeno je da na kraju iduće sezone iz prve jugoslovenske lige ispadne samo poslednjeplasirani tim. Najbolja tri tima na kraju ligaškog dela takmičenja izboriće pravo da u novoj sezoni (2003/2004) igraju u Jadranskoj ligi, pošto je Jugoslavija dobila tri mesta u tom nadmetanju (trenutno ima samo jedno koje je zauzela Crvena zvezda).



Copyright © 2004 Kancelarija za saradnju sa medijima
Email: ooc@srbija.sr.gov.yu