<< Nazad



 

 

Doček košarkaša u Beogradu

Beograd, 10. septembra (Tanjug) - Svetske šampione u košarci, reprezentativce Jugoslavije, dočekalo je danas ispred Skupštine Beograda više od 100.000 navijača.

Jugoslovenski košarkaši, koji su trijumfovali na prekjuče završenom šampionatu sveta u Indijanapolisu, pojavili su se na balkonu Gradske skupštine nekoliko minuta pre 17.00 časova, a oduševljeni navijači dočekali su ih dugotrajnim ovacijama.

Beograđani su burno pozdravili funkcionere Košarkaskog saveza Jugoslavije i članove stručnog štaba, a glasnim skandiranjem poimenice je pozdravljen svaki član "plavog tima". Svetski prvaci su, u horu sa više od 100.000 ljudi, uzvikivali "Mi smo šampioni", "Najbolji, smo najbolji", "Ko je svetski šampion - Juga, Juga" i otpevali nekoliko pesama sa njima.

Na dočeku jugoslovenske reprezentacije viorilo se na stotine jugoslovenskih i srpskih zastava, a bilo je dosta transparenata sa porukama posvećenim najboljem košarkaškom timu sveta.

Svi reprezentativci Jugoslavije i selektor Svetislav Pešić naglasili su da je šampionska titula osvojena u velikoj meri i zbog neverovatne podrške vernih navijača, kojima su obećali nove trijumfe na sledećim velikim takmičenjima.

"Plavi" košarkaši su istakli da je doček koji im Beograđani već godinama priređuju, posle uspeha na međunarodnim takmičenjima, nešto zbog čega "vredi živeti" i obećali su da će učiniti sve da i ubudućnosti bude takvih susreta.


Copyright © 2004 Kancelarija za saradnju sa medijima
Email: ooc@srbija.sr.gov.yu