<< Nazad



 

 

Bajern - Partizan 3:1 (1:0)

Lizarazu (Bajern) prizemljuje Ilieva (Partizan)

Minhen, 27. avgusta (Tanjug) - Fudbaleri Partizana poraženi su u Minhenu, u revanš utakmici 3. kola kvalifikacija za evropsku Ligu šampiona od domaćina Bajerna sa 1:3 (0:1).

Na Olimpijskom stadionu, po prijatnom vremenu za igru, pred oko 40.000 gledalaca, sudio je Klod Kolombo iz Francuske.

Strelci: Balak u 27, Elber u 71. i Salihamidžić (iz penala) u 74. minutu za domaće, a Čakar u 72. minutu za goste.

Žuti karton: Bajić (Partizan).

U prvoj utakmici u Beogradu Bajern je pobedio sa 3:0.

Posle eliminacije od višestrukog šampiona Nemačke i Evrope, Partizan ima novu šansu u međunarodnim kupovima, pošto je poraženi iz ovog dvoboja stekao pravo da se takmiči u Kupu UEFA.

BAJERN: Kan, Linke, Lizarazu (Tarnat), Kufur, Jeremis (Fink), Hargrivs, Elber, Pisaro, Balak, Salihamidžić (Fojmer), Ze Roberto.

PARTIZAN: Radaković, Ćirković, Savić, Bajić, Mišković, Trobok, Ilić, Ivić (Rusmir), Ilijev (Delibašić), Lazović, Vukić (Čakar).

Fudbaleri Partizana oprostili su se od iluzije da mogu zaigrati u Ligi šampiona, ali se, i pored dva poraza, nisu obrukali protiv četvorostrukog evropskog prvaka.

"Crno-beli" su večeras u Minhenu ostavili čak bolji utisak nego pre dve nedelje u Beogradu. Gosti su lepo kombinovali i tačnim pasovima držali loptu u svom posedu, ali to nije bila igra koja je mogla da ugrozi nemački tim.

Beograđani su, za razliku od prve utakmice, večeras stvorili više prilika. Međutim, mladi centarfor Danko Lazović nije bio efikasan.

Bajern je samo na trenutke pokazivao prave mogućnosti. Stekao se utisak da je Partizan bio ravnopravan rival slavnijem klubu, dobrim delom i zbog toga što se domaći nisu preterano angažovali.

*****

Sartid - Bangor Siti 2:0 (1:0)

Smederevo, 29. avgusta - Fudbaleri jugoslovenskog prvoligaša Sartida plasirali su se u Kup UEFA, pošto su danas u Smederevu, u revanš-utakmici kvalifikacija, savladali velški klub Bangor Siti sa 2:0 (1:0). Strelci su bili Zečević u 14. i Mirosavljević u 58. minutu.

U prvoj utakmici u Reksamu, fudbaleri Bangor Sitija slavili su rezultatom 1:0.

*****

Crvena Zvezda - Kajrat 3:0 (2:0)

Beograd, 29.avgusta (Tanjug) - Fudbaleri Crvene zvezde plasirali su se u Kup UEFA, pošto su večeras u Beogradu, u revanš-utakmici kvalifikacija, savladali predstavnika Kazahstana Kajrat iz Alma-Ate sa 3:0 (2:0).

U prvoj utakmici, u gostima, "crveno-beli" su pobedili sa 2:0.

Na stadionu Crvene zvezde, po prijatnom vremenu za igru, pred oko 8.000 gledalaca, sudio je Džoni Ver Eke iz Belgije.

Strelci su bili: Gvozdenović u 18, Vidić u 45. i Krivokapić u 73. minutu.

Žuti kartoni: Krivokapić, Vidić (Crvena zvezda), Alijev, Pavlović (Kajrat).

Crveni karton: Alijev u 44. minutu (Kajrat).

CRVENA ZVEZDA: Ranđelović, Marković (Milovanović), Dudić, Vidić, Lalatović (Basta), Krivokapić, Gvozdenović, Mladenović, Bošković (Kovačević), Pjanović, Bogavac.

KAJRAT: Nabojčenko, Kumišbeškov, Maljcev, Pavlović (Martijanov), Muhamedkarimov, Vasiljević, Pavlov (Glazunov), Kučev, Alijev, Bjakov, Bulješev (Kravčuk).

Fudbaleri Crvene zvezde lako su izborili plasman u Kup UEFA, pošto predstavnik Kazahstana nije bio dorastao protivnik jugoslovenskom klubu.

Beograđani su, međutim, i pored ubedljive pobede, izmamili velike zvižduke svojih navijača, koji su bili revoltirani smušenom i potpuno dezorijentisanom igrom svojih ljubimaca. Tokom većeg dela susreta navijači Crvene zvezde su prozivali raznim "parolama" svoje igrače koji su se tek u finišu utakmice trgli iz letargije.

Ipak, "crveno-beli" su ostvarili ubedljivu pobedu zbog toga što je Kajrat već u 44. minutu ostao bez Alijeva, kada mu je sudija dodelio drugi žuti karton.



Copyright © 2004 Kancelarija za saradnju sa medijima
Email: ooc@srbija.sr.gov.yu