<< Nazad



 

 

Partizan - Bajern 0:3

Đovane Elber (levo, Bajern) u duelu sa Zvonimirom Vukićem

Beograd, 4. avgust (Tanjug) - U prvoj utakmici 3. kola kvalifikacija za evropsku fudbalsku Ligu šampiona veceras je u Beogradu nemački Bajern iz Minhena pobedio jugoslovenski Partizan sa 3:0 (1:0).

Na stadionu Partizana, po prohladnom ali prijatnom vremenu za igru, pred oko 30.000 gledalaca, utakmicu je sudio Daglas Stjuart iz Škotske.

Strelci: Tarnat u 20, Jeremis u 70. i Pizaro u 77. minutu.

Žuti kartoni: Vukić, Duljaj, Savić (Partizan) i Šol (Bajern).

Crveni karton: Duljaj (Partizan) u 75. minutu (drugi žuti karton).

Revanš utakmica igra se 28. avgusta u Minhenu.

PARTIZAN: Radaković, Savić, Jeremić, Bajić, Duljaj, Trobok, Ilić (Čakar), Ivić (Rusmir), Vukić, Ilijev i Lazović.

BAJERN: Kan, Sanjol, Šol, R. Kovač, Jeremis, Linke, Balak (Dijam), Elber (Ze Roberto), Tarnat, Hargrivs i Pizaro.

Fudbaleri višestrukog prvaka Nemačke su već posle prvog meča obezbedili plasman u Ligu šampiona. Igrači jugoslovenskog šampiona pružili su svoj maksimum, iskazali besprimernu borbenost, ali razlika u kvalitetu je prevelika.

Gosti iz zemlje vicešampiona sveta na rutinski način, sa "pola gasa", postigli su cilj sa kojim su doputovali u Beograd. "Crno-beli" na drugoj strani, iako su imali terensku inicijativu, igrali su staromodan fudbal i praveći naivne greške dozvolili protivniku da postigne tri gola.

Bajern je poveo u 20. minutu preko Tarnata. On je na levoj strani terena prihvatio jednu dijagonalu i rezantnim udarcem sa preko dvadesetak metara loptu poslao pored nepomičnog Radakovića.

Na 2:0 povisio je udarcem glavom Jens Jeremis nakon "skraćenog kornera" koji je sa desne strane izveo Mehmer Šol.

Ubedljiv trijumf Nemaca potvrdio je u 77. minutu Klaudio Pizaro šutem iz neposredne blizine nakon odličnog prodora i centaršuta Mihaela Balaka.

Partizan je, i pored ubedljivog poraza, igrao dobro i požtrvovano, prilike za gol su imali Lazović, Ivić i Vukić, ali je trenutni odnos snaga jugoslovenskog i nemačkog klupskog fudbala baš onakav kakav je na kraju utakmice pokazivao semafor na stadionu Partizana.

"Crno-belima" ostaje da na revanš u Minhen otputuju sa osnovnom željom da što skuplje prodaju svoju kožu i na sve načine ne dozvole još jedan katastrofalan poraz. Da se ne ponovi prošlogodišnja utakmica sa austrijskim Rapidom, kada je golman Partizana pet puta morao po loptu u mrežu.



Copyright © 2004 Kancelarija za saradnju sa medijima
Email: ooc@srbija.sr.gov.yu