<< Nazad



 

 

Jugoslavija - Australija 82:95

Beograd, 10. avgusta (Tanjug) - U drugom meču 2. kola međunarodnog košarkaškog turnira večeras je u Beogradu reprezentacija Australije pobedila nacionalni tim Jugoslavije sa 95:82 (22:20, 21:16, 31:21, 21:25).

Utakmica je odigrana u dvorani Pionir, pred oko 5.500 gledalaca, a sudili su Oget (Turska) i Jovčić (Jugoslavija).

AUSTRALIJA: Kempbel, Maher 9, Ronaldson 13, Sevil 4, Rili 23, Bruton 14, Drmić 4, Nilsen 7, Ign, Ensti 19, Helivel 2, Peper.

JUGOSLAVIJA: Bodiroga 7, Radmanović 14, Smiljanić 8, Rakočević 4, Stojaković 12, Šćapanović, Jarić 2, Drobnjak 6, Divac 10, Vujanić 9, Tomašević 6, Koturović 4, Čabarkapa.

Reprezentacija Australije deklasirala je nacionalni tim Jugoslavije i zabeležila drugu pobedu na turniru. "Plavi" su opušteno počeli meč, što je protivnik iskoristio i brzo nemetnuo svoj ritam igre. Jugoslovenski reprezentativci su se u prvom delu igre ponašali kao da će se protivnik sam predati i prepustiti im pobedu.

Australija je, međutim, igrala odlično i na kraju prvog poluvremena je stakla opipljiviju prednost. U nastavku meča gosti su serijom trojki i brojnim lakim poenima iz kontranapada došli do vođstva od 20 poena.

Jugosloveni su tek tada zaigrali angažovano i požrtvovano, ali njihov pokušaj da preokrenu rezultat nije imao nikakve šanse na uspeh.

Protivnik je ušao u ritam igre i lako je držao "plave" na distanci od desetak poena razlike.

Po završetku meča jugoslovenski selektor Svetislav Pešić je izjavio da je njegov tim i na ovom meču prokazao brojne slabosti, ali je izrazio uverenje da su igrači dovoljno iskusni i inteligentni da prevaziđu krizu.

"Imamo dosta problema, posebno u odbrani, a očigledno je i da su naši protivnici motivisaniji od nas. Moraćemo dosta da radimo i na popravljanju kondicije, jer će to biti jedan od presudnih faktora na Svetskom prvenstvu u Indijanapolisu", naglasio je Pešić.

Trener pobedničke ekipe Sajmon Roberts izrazio je zadovoljstvo zbog pobede svog tima i rekao da nije očekivao tako dobru igre Australije na turniru u Beogradu.

"Mi smo veoma mlada ekipa koja u mečevima sa jakim protivnicima skuplja neophodno iskustvo. Danas smo imali odličan dan i veoma sam srećan zbog pobede nad Jugoslavijom, koja ima puno izvanrednih košarkaša", naglasio je Roberts.

Rusija-Turska 97:90

Beograd, 10.avgusta (Tanjug) - U prvom meču 2. kola međunarodnog košarkaškog "Cepter bioptron" turnira večeras je u Beogradu reprezentacija Rusije pobedila posle produžetka odgovarajuću selekciju Turske sa 97:90.

U regularnom toku meča rezultat je bio 83:83 (22:19, 16:25, 16:12 i 29:27).

Utakmica je odigrana u hali "Pionir" pred oko 3.000 gledalaca.

RUSIJA: Karašev 13, Bašnjinov 10, Panov 8, Hudeljin 6, Sijalkin 14, Morgunov, E.Pašutin, Z.Pašutin 14, Prijapa 5, Kirilenko 10, Avlejev 11, Avrasenko 6, Petrenko i Lihulitov.

TURSKA: Tunčeri 14, Turkoglu 12, Turkan 16, Ačik, Ars, Erdenaj 13, Enan 12, Peker 6, Golun, Okur 13, Jirdering 1, Saridža i Koseoglu.

Reprezentativci Rusije zabeležili su i drugu pobedu na turniru. U poslednjim minutama regularnog dela susreta oni su uspeli da nadoknade prednost Turske i da potom u produžetku savladaju evropskog vice-šampiona.

Obe reprezentacije smenjivale su se tokom čitavog meča u vođstvu, a početkom četvrte četvrtine činilo se da će Turska odneti pobedu. Međutim, Rusi su u završnici meča zaigrali mnogo angažovanije i borbenije i uspeli da preokrenu rezultat.



Copyright © 2004 Kancelarija za saradnju sa medijima
Email: ooc@srbija.sr.gov.yu