<< Nazad



 

 

Dokić i Klajsters trijumfovale u dublu

Jelena Dokić

Menhetn Bič, SAD, 12. avgusta (Tanjug) - Jugoslovenka Jelena Dokić i Belgijanka Kim Klajsters trijumfovale su u igri parova na teniskom turniru u Menheten Biču (SAD), koji je igran za ukupan nagradni fond od 585.000 dolara.

Dokić u Klajsters su u finalu pobedile Slovakinju Danijelu Hantučovu i Japanku Ai Sugijama sa 6:3, 6:3.

U pojedinačnoj konkurenciji trofej i nagrada od 93.000 dolara pripali su Amerikanki Čandi Rubin, koja je u finalu pobedila zemljakinju Lindzi Devenport sa 5:7, 7:6 (7:5), 6:3.

*****

Ranija vest

Jelena Dokić poražena u polufinalu

Menhetn Bič, SAD, 11. avgusta (Tanjug) - Jugoslovenska teniserka Jelena Dokić nije uspela da se plasira u finale turnira u Menhetn Biču (SAD) pošto je danas u polufinalu izgubila od Amerikanke Čande Rubin sa 6:0, 6:2.

U susretu sa tamnoputom Amerikankom Dokić nije igrala ni približno kao na prethodnim mečevima, kada je bez većih problema izborila plasman među četiri najbolje teniserke na turniru.

Poražena je za samo 41 minut igre, ne pruživši dostojan otpor raspoloženoij rivalki. Rubin, 12. nosilac, dobila je prvi set protiv indisponirane Jugoslovenke za neverovatnih 15 minuta, ne prepustivši joj nijedan gem.

"Tokom današnjeg meča nikako se nisam osećala dobro. Nisam bila spremna ni fizički ni mentalno da dobijem meč za finale. Čini mi se da sam protiv Rubin pružila samo deset posto mogućnosti", izjavila je 19-godišnja jugoslovenska teniserka, koja je bila četvrti nosilac na turniru.

Dokić je tako propustila priliku da ponovi uspeh od prošle nedelje, kada je u finalu turnira u San Dijegu igrala protiv Amerikanke Venus Vilijams.



Copyright © 2004 Kancelarija za saradnju sa medijima
Email: ooc@srbija.sr.gov.yu