<< Nazad



 

 

Jugoslavija - Rusija 85:88

Beograd, 9.avgusta (Tanjug) - U drugom meču 1. kola međunarodnog turnira u Beogradu za košarkaše večeras je reprezentacija Rusije pobedila nacionalni tim Jugoslavije sa 88:85 (24:19, 24:28, 19:20, 21:18).

Utakmica je odigrana u hali "Pionir" pred oko 6.500 gledalaca, a sudili su Oget (Turska) i Mejberi (Australija).

RUSIJA: Karasev 14, Bašminov 2, Panov 10, Kudelin, Čjalkin 14, Morgunov 16, E. Pašutin 6, Z. Pašutin 11, Hriapa 4, Kirilenko 2, Avlejev 6, Savrašenko 3, Petrenko, Liholitov.

JUGOSLAVIJA: Smiljanić, Rakočević, Stojaković 19, Šćepanović 13, Jarić 13, Drobnjak 3, Divac 7, Vujanić, Tomašević 10, Gurović 11, Radmanović, Koturović, Čabarkapa 9.

Reprezentacija Rusije uspela je da iznenadi favorizovani tim Jugoslavije i zabeleži prvu pobedu na turniru. "Plavi" su na početku meča više mislili o utisku koji će ostaviti na publiku, nego na rezultat, što je protivnik iskoristio i nametnuo svoj tempo igre.

Rusi su vrebali greške jugoslovenskih reprezentativaca, pa su tokom prvog poluvremena neprestano imali nekoliko poena prednosti. Jugoslavija je u nastavku meča zaigrala dosta organizovanije pa je uspela da preokrene rezultat.

Četiri minuta pre kraja utakmice "plavi" su poveli sa 82:77 i činilo se da će zabeležiti siguran trijumf. Međutim, protivnik je tada uspeo da se trgne, napravi seriju od 11:1 i stigne do pobede.

Po završetku susreta selektor jugoslaovenske reprezentacije Svetislav Pešić izjavio je da nije zadovoljan nastupom svog tima, ali je rekao da su oscilacije u igri reprezentacije u ovom periodu očekivane.

"Velika želja da se pokažu u što lepšem svetlu beogradskoj publici sputala je košarkaše. Protivnik je bio uporan i oštro je kažnjavao skoro svaku našu grešku. Očekujem da slične greške nećemo ponavljati u sledećim utakmicama", rekao je Pešić.

Ruski reprezentativac Sergej Panov izrazio je zadovoljstvo zbog pobede nad, kako je naglasio, izuzetno jakom reprezentacijom Jugoslavije.

"U kompletnom sastavu treniramo tek nekoliko dana i danas smo napravili sjajan rezultat. Ovaj trijumf može da nam bude snažan podsticaj za još bolje treniramo. Jugosloveni su želeli da se pokažu pred svojim navijačima i to ih je, čini mi se, dosta dekoncentrisalo", naveo je Panov.

*****

Australija - Turska 66:64


Hido Turkoglu (levo, Turska) i
Toni Ronaldson (Australija)

Beograd, 9.avgusta (Tanjug) - U prvom meču međunarodnog turnira u Beogradu za košarkaše večeras je reprezentacija Australije pobedila nacionalni tim Turske sa 66:64 (22:12, 16:16, 13:23 i 15:13).

Utakmica je odigrana u hali "Pionir" pred oko 3.000 gledalaca, a sudili su jugoslovenski arbitri Jonkić i Belošević.

AUSTRALIJA: Kempbel, Maher 6, Ronaldson 13, Breton, Rajli 21, Drmić 5, Nilsen 7, Egan, Ensti 14, Helivel i Peper.

TURSKA: Tunčeri 14, Turkoglu 10, Turkdžan 10, Ačik, Pars 7, Erdenaj, Onan 5, Feker, Golum, Okur 14, Jildrin 4, Saridža i Koseoglu.

U prvoj utakmici beogradskog turnira Australija je pobedila Tursku, učesnika predstojećeg Svetskog prvenstva u Indijanopolisu.

Meč su obeležile oscilacije u igri oba tima, a Australija je došla do pobede zahvaljujući pogotku Rajlija u poslednjoj sekundi meča.

Australijanci su ozbiljnije ušli u duel i vrlo brzo su došli do opipljive prednosti. Već u prvoj četvrtini oni su poveli sa 10 poena razlike koju je protivnik do kraja poluvremena uzaludno pokušavao da stigne.

Turci su tek u trećoj četvrtini nametnuli svoj stil igre, pa su na kraju tog dela uspeli čak i da izjednače rezultat (51:51). Pobednik je odlučen u poslednjoj deonici. Protivnici su igrali poen za poen (64:64), a Rajli je košem u poslednjoj sekundi doneo pobedu svom timu.



Copyright © 2004 Kancelarija za saradnju sa medijima
Email: ooc@srbija.sr.gov.yu