<< Nazad



 

 

Partizan - Hamarbi 4:0

Duel Savića (levo, Partizan) i Marksteda (EPA/AFP)

Beograd, 7. avgusta - Fudbaleri jugoslovenskog šampiona Partizana plasirali su se u treće kolo kvalifikacija za evropsku Ligu šampiona pošto su večeras u revanš meču drugog kola pobedili švedski Hamarbi sa 4:0 (0:0).Prvi susret u Švedskoj završen je nerešenim rezultatom - 1:1.

Utakmica je odigrana na stadionu Partizana, pred oko 14.000, a golove su postigli Vladimir Ivić u 49, Danko Lazović u 54, Ivica Ilijev u 64. i Saša Ilić u 75. minutu.

U 3. kolu kvalifikacija za Ligu šampiona Partizan će igrati protiv nemačkog Bajerna iz Minhena. Prvi meč je predviđen za 14. avgust u Beogradu.

U 49. minutu Partizan je poveo. Strelac je bio Vladimir Ivić koji je iskoristio lošu intervenciju igrača odbrane gostujućeg tima i rezantnim udarcem sa desetak metara, iskosa s desne strane, savladao golmana Čovića. Samo pet minuta kasnije usledio je silovit i precizan kontranapad domaćina, talentovani Danko Lazović "zakucao" je loptu pod prečku nakon odličnog prodora i asistencije Zvonimira Vukića.

Deset minuta kasnije, u jeku napada gostiju, sevnuo je još jedan kontranapad Partizana. Vladimir Ivić je poveo loptu napred, idealno uposlio na desnoj strani Ivicu Ilieva, a ovaj je iz punog trka poluvolejem poslao loptu u sam donji desni ugao gola Hamarbija. Konačan rezultat postavio je kapiten Partizana Saša Ilić u 75. minutu, nakon što je njegov saigrač Zvone Vukić iz neposredne blizine pogodio stativu.

PARTIZAN: Radaković, Ćirković, Jeremić, Savić, Bajić, Duljaj, Vukić, Ivić, Ilić, Ilijev, Lazović.

HAMARBI: Čović, Stark, Vinsens (Winsnes), First (Fursth), Flejman (Fleyman), Nolstro (Nollstron), Bakirčogu (Bakircioglu), J.Anderson (Anderšon), N.Anderson (Anderšon), Pohtjak i Marksted (Markstedt).

*****

Povređena dva švedska navijača

Beograd, 7. avgusta (Tanjug) - Danas oko 15 časova, u Oblakovskoj ulici kod stadiona Partizana, dva navijača švedskog kluba Hamarbija zadobili su teške telesne povrede - saopštio je večeras SUP Beograda.

Reč je o Rajneru Holstremu (1958) i Stefanu Jonsonu (1963), koje su napali navijači "crno-belih" iz Smederevske Palanke.

Zbog osnovne sumnje da su izvršili ovo krivično delo, organi SUP-a priveli su: Marka Milojkovića (1980), Predraga Jockovića (1978), Velimira Nedovića (1981), Ljubišu Stevića (1974) i Dejana Stevanovića (1976).

Holstrem i Jonson su, zajedno sa ostalim navijačima iz Švedske, doputovali u Beograd da bi gledali revanš-utakmicu 2. kola kvalifikacija za evropsku Ligu šampiona Partizan - Hamarbi, koja je igrana večeras.

Njih dvojica su se odvojila iz grupe švedskih navijača, koja je bila u pratnji policije. U Oblakovskoj ulici naišli su na grupu navijača Partizana, koji su ih zasuli kamenjem: Holstrem je zadobio otvoren prelom lobanje sa utisnućem, a Jonson prelom čašice kolena. Obojica su hospitovana u beogradskom Urgentnom centru.

Brzom akcijom pripadnika SUP-a u Beogradu lišeno je slobode pet lica, za koje se osnovano sumnja da su izvršili ovo krivično delo i prema njima će se preduzeti odgovarajuće zakonske mere - ističe se u večerasnjem saopštenju SUP-a Beograd.



Copyright © 2004 Kancelarija za saradnju sa medijima
Email: ooc@srbija.sr.gov.yu