<< Nazad



 

 

Jugoslavija - Francuska 2:3

Podgorica, 2. avgust - Jugoslovenski odbojkaši doživeli su još jedan poraz od Francuza, ali su kao drugoplasirani u grupi izborili plasman na finalni turnir Svetske lige koji će biti održan u Brazilu. U podgoričkom meču Francuzi su treći put savladali "plave" - 3:2 (20:25, 25:23, 25:21, 19:25, 15:11).

I pored podrške iz gledališta jugoslovenski reprezentativci nisu pružili očekivanu igru. Slab servis i dekoncentracija u odlučujućim trenucima omogućili su gostima da zabeleže pobedu i tako zabrinu stručni štab jugoslovenske reprezentacije sa Zoranom Gajićem na čelu.

"Plavi" su dobili prvi set, ali u nastavku meča ispoljili su niz slabosti. Francuzi su iskoristili loš servis jugoslovenskih reprezentativaca u drugom i trećem setu i poveli sa 2:1.

U četvrtom setu selektor Gajić je bio primoran da menja sastav pa je Mešteru, Boškanu, Mijiću i Miljkoviću pridodavao Janića, Jokanovića i Vušurovića. Taj kombinovani sastav dobio je četvrti deo igre - 25:19, pa se u tom trenutku činilo da će "plavi" ipak uspeti da zabeleže pobedu.

Francuzi su u Podgoricu doputovali oslabljeni, bez četvorice standardnih prvotimaca. Velikom borbenošću su nadoknadili taj hendikep i uspeli da u taj-breku dođu do trijumfa - 15:11.

- Ispostavlja se da mi igramo veoma slabo kada je rival slabijeg kvaliteta - rekao je po završetku meča kapiten jugoslovenske reprezentacije Nikola Grbić. - Sa jakim rivalima mi po pravilu nemamo problema i tu pružamo najviše. Znači, ipak sam optimista kada je u pitanju finalni turnir u Brazilu.

Dvorana: "Morača". Gledalaca: 3.000. Sudije: Ziha (Nemačka), Noters (Belgija).

JUGOSLAVIJA: Jokanović, Marić, Janić, Boškan, Mešter, Mijić, N. Grbić, V. Grbić, Gerić, Vujević, Miljković, Vušurović.

FRANCUSKA: Daken, Žilber, Monereji, Antiga, Kape, Marke, Karleti, Barsa, Opota, Paten, Kifer, Frangolac.

(Politika)



Copyright © 2004 Kancelarija za saradnju sa medijima
Email: ooc@srbija.sr.gov.yu