<< Nazad



 

 

Hamarbi - Partizan 1:1

Stokholm, ŠVEDSKA, 31. avgusta (Tanjug) - U prvoj utakmici 2. kola kvalifikacija za Ligu šampiona večeras su u Stokholmu domaći Hamarbi i Partizan igrali nerešeno 1:1 (1:1).

Na stadionu Rosunda, pred oko 20.000 gledalaca, po prijatnom vremenu, utakmicu je sudio Luc Mihael Frelih iz Nemačke.

Strelci su bili: Vinsens u 17. minutu za Hamarbi, a Lazović u 37. minutu za Partizan.

Žuti kartoni: Lazović (Partizan)

Revanš utakmica igra se 7. avgusta u Beogradu.

U slučaju konačne pobede u 3. kolu kvalifikacija Partizan će igrati protiv Bajerna iz Minhena.

HAMARBI: Čolić, Stark, J. Anderson, Bergman, Vinsens, Helstrem, First, M. Andereson, Bakirčoglu (Arse), Marksted, Hermanson (Pohja).

PARTIZAN: Radaković, Ćirković, Jeremić, Duljaj, Bajić, Savić, Ilić, Ivić (Čakar), Vukić, Lazović (Rusmir), Ilijev.

Partizan je propustio priliku da već u prvoj utakmici obezbedi prolaz u treću rundu takmičenja, gde bi ga dočekao slavni nemački Bajern. Beograđani su u većem delu susreta potpuno kontrolisali igru i imali dominaciju na sredini terena. Njihovi napadači, međutim, nisu uspeli da ostvare više povoljnih prilika. Čini se da je u timu "crno-belih" bilo malo pravih napadača, jer usamljeni Lazović nije uspeo da se izbori sa zgusnutom odbranom Hamarbija.

Jugoslovenski predstavnik je kratkim pasovima i smirenom igrom na sredini terena potpuno zbunio protivnika, koji je imao veliku pomoć sa tribina. Zahvaljujući takvom pristupu i taktici protivnik Partizna praktično nije ostvario ni jednu povoljnu priliku.

Hamarbi je uoči utakmice najavljivao da će visokim ritmom i duel igrom uspeti da nadmudri Partizana. Od toga nije bilo ništa, pošto su odbranbeni fudbaleri "crno-belih", kao i igrači srednjeg reda, praktično sve njihove akcije zadržavali još u visini kaznenog prostora.

Domaći fudbaler su došli u vođstvo jednim neočekivanim šutom. To je bilo sve što su uradili za 90 minuta. Partizan je došao do izjednačenja krajem prvog dela, posle sjajne akcije Ilijeva, posle koje je Lazović izravnao rezultat.



Copyright © 2004 Kancelarija za saradnju sa medijima
Email: ooc@srbija.sr.gov.yu