<< Nazad



 

 

FMP Železnik u grupi sa Splitom

Minhen, NEMAČKA, 30. juli - Svetska košarkaška federacija (Fiba) obavila je žreb za evropska klupska takmičenja koja će organizovati sledeće sezone.

U Kupu šampiona za košarkaše, jugoslovenski predstavnici igraju u Južnoj konferenciji. Grupa "A": Karšijaka (Turska), Hapoel Jerusalim (Izrael), Vojvodina (Jugoslavija), Peristeri (Grčka), Jambolgaz (Bugarska), Rabotnički (Makedonija). Grupa "B": Turk Telekom (Turska), Hapoel Tel Aviv (Izrael), Hemofarm (Jugoslavija), Panionios (Grčka), Levski (Bugarska), Sloboda Dita (Bosna i Hercegovina). Grupa "C": Keravnos (Kipar), Ranana (Izrael), Železnik (Jugoslavija), Aris (Grčka), Marusi (Grčka), Split (Hrvatska).

U Kupu Evrope za košarkašice (bivši Kup "Lilijane Ronketi") Crvena zvezda je u "A" grupi sa Ramatom i Rananom (Izrael) i Eksarčionom (Grčka), Hemofarm u "B" sa Lijozijom (Grčka), Karadenizom (Turska) i Kroacijom Zagreb (Hrvatska), Vojvodina sa Slavijom (Bugarska), Mariborom (Slovenija) i Glifadom Grčka), a Budućnost sa Đirokasterom (Albanija), Akademikom (Bugarska) i Apolonom (Grčka).



Copyright © 2004 Kancelarija za saradnju sa medijima
Email: ooc@srbija.sr.gov.yu