<< Nazad



 

 

Grčka - Jugoslavija 2:3

Ksanti, GRČKA, 22. jul - Muška odbojkaška reprezentacija Jugoslavije ostvarila je obe pobede na gostovanju u Grčkoj, u okviru četvrtog vikenda Svetske lige. Posle pobede u prvoj utakmici (3:0), "plavi" su u Ksantiju savladali domaćina i u drugom meču - 3:2 (25:19, 23:25, 25:19, 18:25, 16:14).

Aktuelni olimpijski i evropski šampioni izbili su na drugo mesto u grupi i gotovo sigurno obezbedili plasman na završni turnir Svetske lige u Brazilu. Predstoje još četiri utakmice, dve u gostima protiv autsajdera grupe Japana i dva susreta sa Francuzima u Jugoslaviji.

Za razliku od prvog, drugi meč u Ksantiju bio je neuporedivo neizvesniji. Grci su zaigrali mnogo bolje, pa su prvi set dobili sa ubedljivih 25:19. Drugi set je počeo u istom stilu, jer je domaćin poveo sa 6:2. Ulaskom Vladimira Grbića u igru, naši oddbojkaši stiču veću sigurnost u igri i polako, ali sigurno stižu i prestižu vođstvo Grka. Nakon prvog vođstva "plavih" - 13:12, vodila se rezultatska klackalica sve do finiša seta. Tada su gosti poveli sa 24:21 i set završili u svoju korist - 25:23.

U trećem setu su naši igrači u potpunosti nadigrali protivnika - 25:19. Grci se, nošeni podrškom sa tribina nisu predali, već su istom merom uzvratili Jugoslovenima u četvrtom setu - 25:18.

U petom setu presudilo je iskustvo. I pored neizvesne završnice (13:13), "plavi" su trijumfovali rezultatom 16:14.

Dvorana: Filipos Amididis. Gledalaca: 4.500. Sudije: Dvoržak (Češka) i Grunevengen (Holandija).

GRČKA: Jurdas, Hadžiantoniju, Kirijazis, Bozidis, Kurnetas, Dimitrakopulos, Cakiropulos, Rumeliotis, Draković, Panteleon, Lapas, Baev.

JUGOSLAVIJA: Marić, Janić, Boškan, Mešter, Mijić, N. Grbić, V. Grbić, Gerić, Vujević, Miljković, Jokanović, Vušurović.



Copyright © 2004 Kancelarija za saradnju sa medijima
Email: ooc@srbija.sr.gov.yu