<< Nazad



 

 

Podgoričani u grupi sa evropskim šampionom

Košarkaši Partizana igraće u "B" grupi Kupa ULEB čiji će se šampion direktno plasirati za Evropsku ligu sledeće sezone. Voljom žreba obavljenog u Barseloni, "crno-beli" su svrstani sa Rozetom (Italija), Pamesom (Španija), Pivovarnom (Slovenija), Skajlajnersom (Nemačka) i Ostendeom (Belgija).

"A" grupa: Udine (Italija), Fuenlabrada (Španija), Gravelin (Francuska), Telekom (Nemačka), Ural (Rusija), Lugano (Švajcarska). "C" grupa: Trst (Italija), Estudijantes (Španija), Šalon (Francuska), Krka (Slovenija), Keln (Nemačka), Darušafaka (Turska). "D" grupa: Vareze (Italija), Ljeida (Španija), Šole (Francuska), Zadar (Hrvatska), Šarlroa (Belgija), Astronauts (Holandija). Po četiri najbolja tima iz svake grupe plasiraće se u osminu finala. Start je 8. oktobra.



Jugoslovenski vicešampion Budućnost biće u grupi "B" Evrolige, u kojoj je, između ostalih, evropski šampion Panatinaikos.

Pored šampiona Evrope, u grupi se nalazi i prvak Španije Taukeramika, prvak Izraela i učesnik ovogodišnjeg "fajnal fora" Evrolige Makabi, finalista španskog "plej-ofa" Unikaha, slovenački šampion Olimpija, zatim Žalgiris (Litvanija) i Montepaski (Italija).

Evroliga počinje 9. oktobra, a igraće se u tri grupe, u kojima će svi timovi međusobno odigrati po dva meča, a onda će po pet prvoplasiranih timova iz svake grupe, kao i najbolji šesti tim oformiti četiri grupe sa po četiri člana. Taj deo sezone počinje 26. februara. Pobednici tih grupa će se sastati na završnom turniru koji će se od 9. do 11. maja sledeće godine održati u Barseloni.



Copyright © 2004 Kancelarija za saradnju sa medijima
Email: ooc@srbija.sr.gov.yu