<< Nazad



 

 

Luksemburg - Jugoslavija 3:2

Nije ispunio očekivanja: Janko Tipsarević

Luksemburg, 14. jul (Politika) - Jugoslovenska reprezentacija je zaustavljena u drugom kolu Druge grupe Evro-afričke zone Devis kupa u Ešu (dvorana) iako je izgledalo da će se iz Luksemburga vratiti trijumfalno. "Plavi" su posle dubla poveli sa 2:1 i u poslednji takmičarski dan ušli sa prednošću koja je od njih tražila samo još jednu pobedu za plasman u finale.

Domaći teniseri su dobili oba singla i u septembru će se razigravati za plasman u viši rang Devis kupa. Prvi su na teren izašli Majk Šajdvajler (356. na ATP listi) i Vladimir Pavićević (412). Selektor Bubanj je izostavio Nenada Zimonjića, našeg najboljeg tenisera, zbog slabe igre u prvom duelu protiv Milera, ali se ni ovaj potez nije pokazao dobitnickim. Šajdvajler je slavio sa 6:3, 7:5, 6:3.

Nade "plavih" da čak iako rezultat bude 2:2 Janko Tipsarević može da završi posao počele su da se ostvaruju u prvoj fazi pete partije. Naš reprezentativac (376), igrao je protiv Žila Milera (368).

- Moja osnovna greška bila je što sam uopšte dozvolio Mileru da dođe do taj-breka - ističe Tipsarević posle poraza sa 4:6, 7:6 (7:5), 7:6 (7:4), 6:4. - On ima bolji servis i lakše se snalazio u taj-breku.



Copyright © 2004 Kancelarija za saradnju sa medijima
Email: ooc@srbija.sr.gov.yu