<< Nazad



 

 

Jugoslavija - Grčka 2:3

Beograd, 7. jula (Tanjug) - U drugom meču drugog vikenda takmičenje u Svetskoj ligi za odbojkaše večeras je u Beogradu reprezentacija Grčke pobedila odgovarajuću selekciju Jugoslavije sa 3:2 (25:19, 23:25, 26:24, 20:25, 16:14).

Utakmica je odigrana u hali "Pionir" pred oko 4.000 gledalaca, a sudili su Ćinti (Italija) i Andonov (Bugarska).

JUGOSLAVIJA: Marić, Janjić, Boškan, Mešter, Mijić, Nikola Grbić, Gerić, Vujović, Miljković, Petković, Marković, Vušurović.

GRČKA: Gjurdas, Hadžiantoniu, Kirijazis, Božidis, Kurnetas, Barmudis, Dimitrokopulos, Čaikropulos, Rumeliotis, Dragovič, Anteleon, Bajev.

Reprezentacija Jugoslavije nije uspela da još jednom pobedi nacionalni tim Grčke i ako je pre samo dva dana u Podgorici u meču protiv istog protivnika trijumfovala bez izgubljenog seta. Jugosloveni su, čini se, u grču odigrali čitav meč pa su imali dosta problema protiv motivisanog protivnika, a već na početku susreta bilo je jasno da se gosti neće lako predati.

Grci su prvi set počeli veoma sigurno i nisu dozvolili jugoslovenskim odbojkašima da naprave seriju uzastopnih poena i rezultatski se približe. Protivnik je u tom periodu dominirao, a "plavi" su popustili u finišu seta što su Grci iskoristili i poveli sa 1:0.

Gosti su istim tempom nastavili da igraju i u drugom setu. Naši reprezentativci su teško nalazili rešenje za Jurdasa i Rumeliotisa pa je selektor Gajić morao da menja postavu. Nakon ulaska u igru Marića i Janjića Jugosloveni su prvo uspostavili ravnotežu a potom i dobili drugi set.

U trećem i četvrtom setu protivnici su gotovo naizmenično osvajali poene pa su Grci, zahvaljujući boljoj koncentraciji, u finišu dobili treći set, dok su "plavi", preciznom i efikasnomj igrom u završnici četvrtog seta, izbegli poraz.

Jugosloveni nisu uspeli da u "taj-brek"-u slome otpor protivnika. Grci su odolevali do finiša a u odlučujućim momentima su zahvaljujući dobrom bloku i greškama domaćih stigli do pobedonosnih poena.

*****

Ranije vesti ...

Jugoslavija - Grčka 3:0

Podgorica, 5. juli - Nakon dva poraza na gostovanju u Francuskoj, muška odbojkaška reprezentacija Jugoslavije ostvarila je prvu pobedu u ovogodišnjoj Svetskoj ligi, savladavši u Podgorici Grčku sa 3:0 (25:19, 25:22, 25.19).

Aktuelni olimpijski šampioni i evropski prvaci su do pobede došli znatno teže nego što rezultat govori. Dugo tokom prvog seta "plavi" nisu mogli da nađu svoju igru, pa su gosti bili u konstantnom vođstvu. Međutim, kada su poveli sa 10:9, Jugosloveni počinju da vladaju situacijom na terenu i nakon 22 minuta dobijaju prvi set sa 25:19.

U tri navrata tokom drugog seta Grci su imali prednost od šest poena (7:1, 9:3 i 1:4). "Plavi" izjednačuju na 13:13, čime su i događanja u ovom periodu igre okrenuli u svoju korist. Od tada do kraja seta Jugoslavija bez većih problema kontroliše rezultat. Na kraju je bilo 25:22 za domaćine.

U trećem setu naši odbojkaši pružili su najbolju igru i sa 25:19 obezbedili prvu pobedu u Svetskoj ligi.

Dvorana: Morača. Gledalaca: oko 3.000. Sudije: Antonov (Bugarska) i Ćinti (Italija).

JUGOSLAVIJA: N. Grbić, Petković, Miljković, Marić, Vušurović, Mešter, Marković, Gerić, Vujević, Boškan, Janić, Mijić.

GRČKA: Jurdas, Hadžiantoniju, Kirijazis, Bozidis, Kurnetas, Barbudis, Dimitrakopulos, Cakiropulos, Rumeliotis, Draković, Panteleon, Bajev.



Copyright © 2004 Kancelarija za saradnju sa medijima
Email: ooc@srbija.sr.gov.yu