<< Nazad



 

 

"Partizan '92." - "Ol stars" Partizana 101:97

Legende na okupu (FoNet)

Beograd, 29. juna - U revijalnoj košarkaškoj utakmici večeras je u dvorani "Pionir" u Beogradu Partizanova generacija koja je 1992. postala prvak Evrope, savladala "ol stars"-selekciju "crno-belih" sa 101:97.

Ovom utakmicom obeležena je desetogodišnjica osvajanja titule klupskog prvaka "starog kontinenta". Podsetimo, "crno-beli" su trofej evropskog šampiona osvojili 16. aprila 1992. godine, savladavši u finalu španski Huventud rezultatom 71:70. Zbog tadašnjih ratnih desavanja na tlu bivše Jugoslavije, Partizan je bio primoran da sve utakmice izuzev jedne kao domaćin igra u španskom gradu Fuenlabradi.

Vrhunac proslave jubileja bio je kada je Aleksandar Đorđević na kraju egzibicione utakmice ponovio istorijski potez iz Istanbula: prihvatio je loptu pod svojim obručem, u punom trku prošao desnom stranom terena i šutirao sa istog mesta sa kog je pogodio protiv Huventuda. Lopta je ponovo prošla kroz mrežicu na opšte oduševljenje svih prisutnih.

Šampioni iz 1992. počeli su sa petorkom Đorđević, Danilović, Rebrača, Nakić i Koprivica, a bili su tu i ostali iz šampionske generacije: Lončar, Šarić, Dragutinović, Šilobad, Stevanović, kao i tadašnji juniori Perović, Sinđelić i Mihajlovski, a sa klupe ih je vodio Željko Obradović. Na drugoj strani uz prvu postavu Divac, Tomašević, Šćepanović, Berić i Vujanić našli su se Čubrilo, Boban Petrović, Grbović, Koturović, Marić, Pecarski, Vilfan, Radošević, Drobnjak, Čanak... Treneri su bili Ivković i Vujošević, a nije propušteno da se pomenu i oni koji su ovoga puta izostali: Paspalj, Dalipagić, Veselin Petrović, Stanojević...

Pročitajte i ....

Saša Đorđević - igrač za velike utakmice



Copyright © 2004 Kancelarija za saradnju sa medijima
Email: ooc@srbija.sr.gov.yu