<< Nazad



 

 

Francuska - Jugoslavija 3:1

Dižon, FRANCUSKA, 29. juna (Tanjug) - Muška odbojkaška reprezentacija Francuske savladala je večeras u Dižonu, u okviru prvog vikenda D grupe Svetske lige, Jugoslaviju sa 3:1 (19:25, 25:20, 25:22, 25:18).

U prvoj utakmici, koja je sinoć odigrana u Parizu, Francuska je pobedila sa 3:0.

U D grupi su još selekcije Japana i Grčke.

Večerašnja utakmica odigrana je u Sportskoj dvorani, pred oko 3.000 gledalaca, a sudili su: Markos (Španija) i Lojdhojser (Nemačka).

Narednog vikenda Jugoslavija će ugostiti Grčku.

FRANCUSKA: Erp, Heno, Monerej, Antiga, Kape, Granvorka, Maume, Marke, Latin, Kife, Frangolači.

JUGOSLAVIJA: Jokanović, Marić, Janić, Boškan, Mešter, Mijić, N. Grbić, Gerić, Vujević, Miljković, Marković, Vušurević.

Olimpijski pobednik katastrofalno je startovao u Svetskoj ligi. Na dve utakmice protiv Francuske, koja inače ne pripada svetskom vrhu, Jugoslavija je osvojila samo jedan set. Mnogo stvari u "plavom" taboru nije štimalo na startu takmičenja u kome evropski prvak i aktuelni olimpijski pobednik do sada nije imao uspeha.

Samo u prvom setu "plavi" su podsetili na vreme kada su bili neprikosnoveni u Evropi. Igrali su efikasno na mreži i borbeno u polju. Slično su igrali i u finišu trećeg seta, ali je to bilo sve što su večeras prikazali.

Jugoslovenski selektor Zoran Gajić pokušao je sa nekoliko izmena da igrače trgne iz letargije, ali to nije pomoglo, jer su Francuzi igrali sjajno.

Francuski odbojkaši su odlično igrali u polju, gde su prikazali izuzetnu borbenost. Na mreži su igrali efikasno, tako da "plavi" nisu imali mnogo šansi da osvoje pobedu.



Copyright © 2004 Kancelarija za saradnju sa medijima
Email: ooc@srbija.sr.gov.yu