<< Nazad



 

 

Jugoslavija - Norveška 22:20

Niš, 9. juna (Tanjug) - U revanš-meču kvalifikacija za svetsko prvenstvo muška rukometna reprezentacija Jugoslavije pobedila je selekciju Norveške rezultatom 22:20 (11:10). Utakmica je odigrana u dvorani "Čair" pred oko 5,5 hiljada gledalaca.

Sudili su Gulao i Makao (Portugalija)

Sedmerci: Jugoslavija 5 (1), Norveška 4 (3).

Iskljcucenja: Jugoslavija 10 minuta, Norveška 6 minuta.

JUGOSLAVIJA: Šterbik, Perić, Kojić, Nikolić 1, Jovanović 2, Maksić 1, Kapisoda, Lapčević 2, Matić 3, Milosavljević 2, Lisičić 4, Mandić 2, Škrbić 3, Golić 2 (1).

NORVEŠKA: Ege, Somberg, Kventen 6, Loke, Luiđi, Sagen 2, Žilerdalen 1 (1), Lauricen 2, Pjeling 3 (2), Jensen 3, Pene 1, Erinksen 2.

Reprezentacija Jugoslavije učestvovaće na narednom svetskom šampionatu u Portugaliji, pošto je prvi meč, u gostima izgubila sa golom-razlike (21:22).

U burnom meču u punom "Čairu", "plavi" su uspeli da savladaju čvrstu selekciju Norveške sa dva gola razlike. Na početku meča Norvežani su delovali uverljivije i u tri navrata imali su prednost od dva gola razlike. Jugoslavija je zaigrala čvršće u odbrani i sigurnije u napadu tek od 20. minuta. Finiš je bio veoma uzbudljiv. U 57.minutu domaći su imali prednost od tri gola (22:19), ali su primili "jeftin" pogodak. Norvežani su u poslednjem napadu imali dva igrača više, ali nisu uspeli da iskoriste brojčanu prednost.

Izvanrednu partiju u našoj reprezentaciji pružili su golman Perić, Lisičić, a u finišu dobro je igrao Mandić. Kod Norvežana blistao je Ege koji je zaustavio tri sedmerca i imao još 15 uspešnih odbrana.

*****

Jugoslavija - Poljska 30:24

Niš, 8. juna (Tanjug) - U revanš-utakmici kvalifikacija za učešće na prvenstvu Evrope danas su u Nišu najbolje rukometašice Jugoslavije pobedile reprezentaciju Poljske sa 30:24 (15:13).

Utakmica je odigrana u dvorani "Čair" pred oko 3.000 gledalaca.

Sudili su Rumuni Šerbu i Dobre.

Isključenja: Jugoslavija 8, Poljska 4 minuta.

JUGOSLAVIJA: Jovanović, Đurić, Paplacko, Medved 4, Jovović 9 (7), Mladenović, Knežević 9 (3), Balać, Damjanic, Savić 5, Selmanović, Batinić, Milanović 3, Miličković.

POLJSKA: Zahček, Laks, Klausik, Mljet 2, Marec 4, Liberecka 2, Pavlevska 1, Blaškoska 3, Kovalska, Majerek 3, Čapko 8 (3), Polenc, Kot, Zednjak 1.

Reprezentacija Jugoslavije uspela je da nadoknadi minus od 5 golova sa prve utakmice (26:31), odigrane pre nedelju dana u Kjelcu, u Poljskoj i izbori plasman na narednom prvenstvu Evrope, koje će se održati krajem ove godine u Danskoj.

Dugo su se naše rukometašice mučile u prvom poluvremenu i nikako nisu mogle da zaustave raspoloženu Izabelu Čapko, koja je za 20 minuta postigla čak 7 golova.

U 21. minutu Poljakinje su imale vođstvo od 12:10, ali su "plave" zaigrale čvrsto u odbrani i na odmor otišle sa prednošću od dva gola ( 15:13).

U nastavku meča kapitan Branka Jovanović skinula je nekoliko "zicera", a Liljana Knežević i Sanja Jovović su bile nepogrešive, i u finišu naša reprezentacija je uspela da izbori toliko priželjkivanu pobedu.



Copyright © 2004 Kancelarija za saradnju sa medijima
Email: ooc@srbija.sr.gov.yu