<< Nazad



 

 

Partizan-Budućnost 104:80

Miloš Vujanić (s loptom) okružen igračima Budućnosti (FoNet)

Beograd, 6.juna (Tanjug) - Košarkaši Partizana osvojili su devetu titulu prvaka Jugoslavije, pošto su večeras u Beogradu, u trećoj utakmici finala plej-ofa pobedili podgoričku Budućnost sa 104:80 (34:21,17:18,22:18,31:23).

Partizan je i u prethodne dve utakmice, odigrane u Podgorici, slavio pobede (74:66 i 85:84), pa sa maksimalnih 3:0 u finalnoj seriji savladao Budućnost.

Utakmica je odigrana u dvorani Pionir, pred oko 6.500 gledalaca, a sudili su Beograđani Belošević i Ljuca.

PARTIZAN: Šćepanović 12, Petrović 21, Nađfei, Gajić 2, Ostojić 13, Stanojević 20, Materić, Glintić, Krstić 4, Vujanić 31, Avdalović i Čanak.

BUDUĆNOST: Bakić 2, Okunski 2, Smiljanić 7, Radonjić 9, Rakočević 18, Ćakić, Vukčević 4, Pavlović, Kuzmanović 16, Milojević 5, Ćeranić 9 i Čabarkapa 8.

Košarkaši beogradskog Partizana osvojili su devetu titulu prvaka Jugoslavije i prekinuli trogodišnju dominaciju Podgoričana u državnom šampionatu.

Crno-beli su susret počeli veoma odlučno, rešeni da već večeras odluče pitanje novog šampiona Jugoslavije. Budućnost je samo na početku uspešno parirala domaćem timu, nakon čega su košarkaši Partizana preuzeli stvari u svoje ruke. Čvrstom igrom u odbrani Beograđanii su oterali protivnika od koša i bez problema uspostavili dominaciju u skoku. Istovremeno, Šćepanović u napadu odlično je razigravao saigrače, što su vešto iskoristili pouzdani Stanojević i Petrović i doneli sigurnu prednost svom timu.

Domaći su furiozno počeli drugu četvrtinu. Igrači protivničkog tima su delovali bezvoljno, Rakočević je upao u zamku crno-bele odbrane i počeo preterano da solira, a Partizan je za to vreme punio njihov koš i povećao razliku na 20 poena. Domaći su već tada mogli da reše pitanje pobednika, ali su se opustili, pa se do kraja poluvremena njihovo vođstvo svelo na 12 poena.

Budućnost, međutim, nije imala snage da učini nešto više u nastavku utakmice. Partizan je i dalje delovao sigurno, dominirao u reketu, a njegovi košarkaši su bili uspešni i u igri jedan na jedan.

Početkom poslednje deonice igre pobednik je već bio odlučen, a poslednjih pet minuta susreta crno-beli su atraktivnim potezima izazivali oduševljenje pune dvorane Pionir.

Po završetku susreta trener novog jugoslovenskog prvaka Dušan Vujošević je istakao da je Partizan ove sezone zasluženo osvojio duplu krunu.

"Presudilo je što smo imali bolje igrače. Najvažnija je bila prva pobeda u Podgorici kada smo stekli psihološku prednost. Dobili smo velikog protivnika i zato obe titule imaju posebnu težinu", naglasio je Vujošević.

Najbolji strelac večerašnjeg susreta Miloš Vujanić rekao je da mu je izuzetno drago što je već u prvoj sezoni u crno-belom dresu osvojio dva trofeja.

"Čitave sezone smo vredno trenirali i imali dosta vere u sebe, te smo zasluženo stigli do trijumfa. Srećan sam što smo ovu titulu osvojili u samo tri meča i što niko ne može ništa da nam prigovori", izjavio je Vujanić.

Kapiten Partizana Veselin Petrović naglasio je da je tokom sezone podrška navijača bila izuzetno dragocena.

"Umeli su da nas motivišu i kada je bilo najteže. Verovali su u nas i mi smo im se odužili sa dva trofeja", rekao je Petrović.

Partizanov as Vlado Šćepanović smatra da je Partizan najbolji tim u Jugoslaviji i da je to večeras ponovo dokazao.

"Imali smo male oscilacije na početku sezone. U kratkom vremenskom roku tri puta smo pobedili Budućnost u Podgorici i večeras u Beogradu i sada zasluženo slavimo", naveo je Šćepanović.

I centar crno-belih Đuro Ostojić smatra da je Partizan zasluženo stigao do titule prvaka Jugoslavije i pobede u nacionalnom kupu.

"Dobro smo igrali i zahvaljujući podršci navijača. Ova publika zaslužila je da slavi duplu krunu. Bili su često naš šesti igrač i srećan sam što ih nismo razočarali", istakao je Ostojić.



Copyright © 2004 Kancelarija za saradnju sa medijima
Email: ooc@srbija.sr.gov.yu