<< Nazad



 

 

Budućnost - Partizan 66:74

Podgorica, 3. juna (Tanjug) - U drugoj utakmici finala plej ofa za košarkaše večeras je u Podgorici beogradski Partizan savladao Budućnost sa 74:66 (19:26, 24:18, 27:13, 14:9). Pošto su i prvu utakmicu u Podgorici rešili u svoju korist (bilo je 85:84), "crno-beli" su poveli sa 2:0 u seriji u kojoj se igra u tri pobede.

Naredna utakmica u kojoj Partizan ima prvu meč-loptu igra se u Beogradu u četvrtak.

Večerašnji susret odigran je u dvorani "Morača" pred oko 5.000 gledalaca a sudili su Belošević i Ljuca iz Beograda.

BUDUĆNOST: Bakić 12, Okunski 7, Smiljanić 7, Radonjić, Rakočević 10, Ćakić, Vukčević 14, Pavlović, Kuzmanović 2, Milojević 9, Ćeranić i Čabarkapa 5.

PARTIZAN: Šćepanović 9, Petrović 13, Nađfeji, Gajić, Ostojić 9, Stanojević 18, Materić, Glintić, Krstić 2, Vujanić 10, Avdalović i Čanak 12.

Za razliku od prve utakmice, kada je "jurio" prilično veliki minus iz prve četvrtine, Partizan je večeras svog rivala konstantno držao na odstojanju. Istina, i večeras je prvi period igre pripao Podgoričanima ali ta razlika je bila mnogo podnošljivija. Zbog toga je i način do koje je Partizan stigao do pobede bio drugačiji.

U prvom susretu crno-beli su sve nade polagali u šut pojedinaca, dok je večeras pobedio kolektiv. Tačnije rečeno, odnos kolektiva prema odbrambenim zadacima.

Najčešće neprimetan Đuro Ostojić odradio je lavovski deo posla u skoku, Jovo Stanojević bio nezadrživ u napadu dok je Nenad Čanak sa dve "trojke" u poslednjoj četvrtini definitivno odredio tok završnice.

Dragan Vukčević je pokušao da vrati Podgoričane u život. Međutim bio je usamljen u svojim nastojanjima i Partizan je stigao na korak do ukupnog trijumfa.

Utakmica je, čini se, odlučena u prvih pet minuta poslednje četvrtine. Beograđani su postigli devet a nisu primili ni jedan koš i stigli do kapitala od 68:57.

Preostalih pet minuta potrošili su u čuvanju rezultata što im, pored sterilnog napada Budućnosti, nije bilo teško.

Motorna snaga Podgoričana Igor Rakočević zbog povrede nije pružio svoj maksimum a ostali bez potcenjivanja ipak nemaju kvalitet kojim bi pobedu gostiju doveli u pitanje. Partizan je tako poveo sa 2:0 u pobedama i nalazi se na najboljem putu da prekine dominaciju Budućnosti, a time, posle Kupa Jugoslavije, vrati u Beograd i titulu državnog prvaka.



Copyright © 2004 Kancelarija za saradnju sa medijima
Email: ooc@srbija.sr.gov.yu