<< Nazad



 

 

Budućnost - Partizan 84:85

Podgorica, 1. juna (Tanjug) - U prvoj utakmici finala plej ofa košarkaškog prvenstva Jugoslavije večeras je u Podgorici beogradski Partizan pobedio domaću Budućnost sa 85:84 (18:34, 26:8, 22:24, 19:18).

Finalna serija igra se do tri pobede, a sledeći meč na programu je u ponedeljak u 20.30 časova u Podgorici.

Utakmica je odigrana u dvorani Morača, pred oko 5.000 gledalaca, a sudili su Mrdak (Beograd) i Lepetić (Herceg Novi).

BUDUĆNOST: Bakić 7, Okunski 5, Smiljanić 20, Radonjić, Rakočević 33, Ćakić, Vukčević 2, Pavlović, Kuzmanović 5, Milojević 9, Ćeranić i Čabarkapa 3.

PARTIZAN: Šćepanović 24, Petrović 5, Nađfei 2, Gajić, Ostojić 8, Stanojević 9, Materić, Glintić, Krstić 7, Vujanić 8, Avdalović 11 i Čanak 11.

Košarkaši Partizana pobedili u u Podgorici domaću Budućnost i već posle prvog meča stekli značajnu prednost u borbi za šampionsku titulu. "Crno beli" su u neizvesnoj završnici bili koncentrisaniji i odlučniji i zasluženo su slavili pobedu.

Partizan je, međutim, loše počeo utakmicu i dozvolio protivniku da već u prvoj četvrtini dođe do prednosti od 16 poena. U tom periodu podbacili su centri beogradskog tima i plejmejker Miloš Vujanić, koji nije uspeo da poveže igru svog tima.

U drugoj četvrtini gosti su zaigrali čvršće u odbrani, zaustavili Igora Rakočevića, kome su u prvom delu igre dali puno slobodnog prostora, i pet minuta držali protivnika daleko od svog koša.

Za to vreme "crno beli" su dali 13 poena, pa su uspeli da se vrate u igru. Budućnost je početkom treće četvrtine ponovo zaigrala veoma dobro i serijom od 9:0 došla do značajne prednosti.

Posle tajm auta trenera Vujoševića Partizan je nizom od 11:2 reterirao Podgoričanima i ponovo povratio rezultatsku ravnotežu. U trećoj četvrtini igru Budućnosti nosio je Aleksandar Smiljanić, koji je u tom periodu igre dao polovinu koševa svog tima, dok je Partizan u zivot vraćao Vule Avdalović.

Poslednje minute obeležili su neprecizni šutevi sa linije slobdnih bacanja. Sam Dejan Milojević je promašio pet, dok su Vujanić i Jovo Stanojević takođe bili veoma neprecizni.

Odlučujuće poene za Partizan postigao je Stevan Nađfei koji je do tada sedeo na klupi za rezervne igrače. Budućnost je u poslednjem napadu nekoliko puta bezuspešno šutirala na protivnički koš, pa su "crno beli" uspeli da sačuvaju pobedu.



Copyright © 2004 Kancelarija za saradnju sa medijima
Email: ooc@srbija.sr.gov.yu