<< Nazad



 

 

FMP Železnik - Partizan 90:95

Beograd, 22. maja (Tanjug) - U trećem meču polufinala plej ofa prvenstva Jugoslavije u košarci večeras je u Beogradu Partizan, kao gost, pobedio FMP Železnik sa 95:90 (24:25, 31:24, 20:18, 20:23) i poveo sa 2:1 u pobedama.

Polufinale plej ofa igra se do tri dobijena meča, a sledeća utakmica je na programu u petak, 24. maja, u dvorani FMP Železnika.

Današnji susret je održan dvorani FMP Železnika, pred oko 2.500 gledalaca, a sudili su Beograđani Jovčić i Belošević.

PARTIZAN: Šćepanović 21, Petrović 10, Nađfei, Gajić, Ostojić 5, Stanojević 15, Materić, Glintić, Krstić 2, Vujanić 28, Avdalović i Čanak 14.

FMP ŽELEZNIK: Matić, Popović 11, Zoroski 1, Šekularac 12, Bratić, Kecman 8, Aleksandrov, Pantić, Nikolić 31, Marjanović 8, Aškarbić 19 i Stevanović.

Partizan je već u prvom pokušaju uspeo da se revanšira FMP Železniku za poraz u svojoj dvorani, i sada se nalazi na korak od plasmana u finale plej ofa.

"Crno beli" su danas igrali veoma dobro i, osim u prvoj četvrtini, nisu dozvolili protivniku da im nametne svoj ritam igre. Železnik je odlično počeo meč. Nikolić i Aškrabić su dominirali, pa su gosti bili prinuđeni da "jure" prednost protivnika.

Međutim, u domaćem timu, osim izvanrednog centarskog tandema, ni jedan košarkaš nije bio raspoložen za igru, pa je Partizan već u drugoj četvrtini uspeo da preokrene rezultat.

Partizan je, posebno dobro, neutralisao spoljne igrače FMP Železnika. Domaći su izgubili 22, dok su im protivnički košarkaši "oteli" čak 14 lopti.

"Crno beli" su u drugom poluvremenu zaustavili Nikolića i Aškrabića i stekli osetniju prednost, koju su zahvaljujući razigranom Vujaniću sačuvali do kraja susreta.



Copyright © 2004 Kancelarija za saradnju sa medijima
Email: ooc@srbija.sr.gov.yu