<< Nazad



 

 

Hemofarm - Budućnost 84:73

Vršac, 22. maja (Tanjug) - U trećoj polufinalnoj utakmici plej ofa večeras suu Vršcu košarkaši domaćeg Hemofarma savladali podgoričku Budućnosti sa 84:73 (17:26, 19:17, 28:15, 20:25).

U sportskoj dvorani "Milenijum", pred oko 4.500 gledalaca, sudili su: Ljuca i Dimitrijević, obojica iz Beograda.

HEMOFARM: Bogavac 19, Đokić, Božić 3, Stefanović 4, Ćirić 7, Popović 5, Đogo 6, Vidačić 6, Vučinić 19, Miličić 7, Pupović, Vasiljević 8.

BUDUĆNOST: Bakić, Vokunski 4, Smiljanić 2, Radonjić, Rakočević 32, Čakić, Vukčević 6, Pavlović, Kuzmanović 6, Milojević 19, Čeranić 2, Čabarkapa 2.

Sada je 2:1 u pobedama za ekipu Budućnosti. Četvrti meč igra se 24. maja u Vršcu.

Sam početak utakmice nije obaćavao pobedu Hemofarma. Prvo poluvreme u potpunosti je pripalo gostujućoj ekipi. U ovom periodu igre košarkaši Budućnosti delovali su mnogo sigurnije, bili mnogo bolji naročito u skoku, pa su poveli sa 43:36.

Preokret u igri nastao je početkom drugog dela, kada je mladi Miličić postigao dva uzastopna koša. Poenima Ćirića, a zatim opet Miličića, Vršcani su izjednačili rezultat, da bi Vidačić, u 24. minutu, iz dva bacanja obezbedio vođstvo Hemofarma. Rakočević je uspeo samo još jednom da preokrene rezultat, jer u nastavku poenima Ćirića i Bogavca Hemofarm stekao prednost od tri poena (52:49).

Ovu prednost domaći su do kraja susreta Vršćani uspeli da povećaju na 11 koševa.

U redovima Hemofarma centralna figura bio je večerasa Vučinić, koji je postigao 19 poena. On je najzaslužnije što je u prvom delu susreta košarkaši Budućnosti nisu otišli sa većom prednošću. U nastavku se razigrao Bogavac, koji je takođe postigao 19 poena. Izvanrednu igru pružili su i Vidačić, a naročito mladi Vasiljević, koji sa dve trojke krajem treće četvrtine obezbedio Hemofarmu prednost od šest poena.

U gostujućoj ekipi najviše se istakao Rakočević, koji je postigao 32 poena. Odličnog saradnika imao je reprezentativnog centra Milojevića. Međutim, to je bilo i suviše malo da se večerars iznenadi Hemofarm u Vršcu.



Copyright © 2004 Kancelarija za saradnju sa medijima
Email: ooc@srbija.sr.gov.yu