<< Nazad



 

 

Rusija - Jugoslavija 1:1 (0:0), penalima 5:6

Beskompromisni Nenad Džodić (desno) u duelu sa Besčastnim

Moskva, RUSIJA, 19. maja - Fudbalska reprezentacija Jugoslavije je u utakmici za treće mesto i nagradu od trideset hiljada dolara na "LG" turniru u Moskvi, savladala domaćina, nacionalni tim Rusije posle boljeg izvođenja jedanaesteraca rezultatom 6:5. Nakon 90 minuta igre rezultat je bio 1:1.

"Plavi" su pružili mnogo bolju igru nego dva dana ranije protiv Ukrajinaca. Prvu šansu na utakmici imao je Dejan Stanković u 20. minutu. Vezista Lacija izveo je slobodan udarac iskosa sa leve strane, a loptu koja je krenula ka mreži, ruski golman Nigmatulin uspeo je da skrene u prečku. Nakon toga, Rusi preuzimaju inicijativu i kao rezultat takvog odnosa snaga Semšov se našao u gol-prilici, ali nije najbolje reagovao pred Jevrićem. Pokušali su domaćini još nekoliko puta šutevima iz daljine da dođu do prednosti, ali bez uspeha. S druge strane, Vladimir Ivić je zamalo bio neprecizan u 30. minutu na centaršut Predraga Mijatovića, a onda se u 39. minutu ponovo našao u povoljnoj prilici nakon odličnog prodora po levoj strani i centaršuta Ivice Dragutinovića.

Od starta drugog poluvremena ruski selektor Romancev zaigrao je sa tri napadača. "Plavi" su se, međutim umešno branili, i iz brzih kontranapada opasno pretili nesigurnoj odbrani protivnika.

Jedini gol u regularnom delu utakmice i na čitavom turniru, Jugosloveni su postigli u 54. minutu. Predrag Mijatović je između šumu nogu proturio loptu do Darka Kovačevića koji preciznim udarcem loptu od desne stative šalje u mrežu. Do završetka utakmice Rusi preuzimaju inicijativu i uspevaju tri minute pre kraja preko Sičeva da izbore penale.

Penal-serija je loše počela po "plave" jer je Pjanović, kao prvi izvođač, pogodio stativu. Jevrić je u trećoj seriji odbranio šut kapitenu ruske selekcije Onopku. Nakon serije od po pet jedanaesteraca, rezultat je ponovo bio nerešen, pa se pristupilo izvođenju penala bez prava na popravni, Precizni su bili Ilić i Keržakov. U sledećem krugu Mirković je bio siguran, a onda je Jevric nadmudrio Kovtuna i obezbedio pobedu i treće mesto na turniru.

RUSIJA - JUGOSLAVIJA penalima 5:6 (1:1, 0:0). Strelci u regularnom delu utakmice: Kovačević (54) za Jugoslaviju, Sičev (87) za Rusiju. Penali: 0:0 Pjanović (stativa), 1:0 Karpin, 1:1 Đorđević, 2:1 Aleničev, 2:2 Koroman, 2:2 Onopko (odbrana Jevrića), 2:3 Milošević, 3:3 Sičev, 3:4 Kežman, 4:4 Nikiforov, 4:5 Ilić, 5:5 Keržakov, 5:6 Mirković, 5:6 Kovtun (odbrana Jevrića).

RUSIJA: Nigmatulin, Nikiforov, Onopko, Kovtun, Ljmajlov, (od 46. Sičev), Solomatin, (od 62. Senikov), Smertin, Karpin, Mostovoj , (od 4. Semšov), (od 79. Alenič), Titov, (od 62. Hohlov), Besčastnih, (od 46. Kerž).

JUGOSLAVIJA: Jevrić, Marković, (od 46. Koroman), Džodić, Mirković, Krstajić, (od 88. Ilić), Dragutinović, Brnović, (od 60. Gavrančić), Ivić, (od 46. Lazetić), (od 90. Pjanović), Stanković (od 73, Đorđević), Mijatović, (od 71. Milošević), Kovačević, (od 75. Kežman).

Stadion: Dinama. Gledalaca: 1.500. Sudija: Viktor Kasai (Mađarska). Žuti kartoni: Nikiforov (Rusija) i Mirković (Jugoslavija).

Belorusija pobednik turnira u Moskvi

Moskva, RUSIJA, 19. maja - Fudbalska reprezentacija Belorusije trijumfovala je na međunarodnom turniru LG Kup u Moskvi pošto je u finalu pobedila Ukrajinu sa 2:0 (0:0).

Strelci su bili Belkevič u 48. i Hleb u 63. minutu.

Utakmici je prisustvovalo 10.000 gledalaca.

Svi rezultati na međunarodnom LG Kupu u Moskvi

17. maj: Ukrajina - Jugoslavija 2:0, Belorusija - Rusija penalima 5:4 (1:1)
Utakmica za treće mesto (19. maj): Jugoslavija - Rusija 6:5 (1:1, 0:0)
FINALE (19. maj): Belorusija - Ukrajina 2:0 (0:0)

Konačan plasman na turniru

  
         1. Belorusija 
         2. Ukrajina 
         3. Jugoslavija 
         4. Rusija 

Ranije vesti



Copyright © 2004 Kancelarija za saradnju sa medijima
Email: ooc@srbija.sr.gov.yu