<< Nazad



 

 

Jugoslavija - Ukrajina 0:2

Moskva, RUSIJA, 17. maja (Tanjug) - U prvom kolu međunarodnog fudbalskog turnira "LG Kup" Ukrajina je u Moskvi pobedila Jugoslaviju sa 2:0 (1:0).

Na stadionu moskovskog Dinama, po prohladnom vremenu, povremenoj kiši i klizavom terenu, utakmici je prisustvovalo oko 5.000 gledalaca.

Sudija: Malzinskos (Litvanija).

Strelci: Popov u 28. i Masalitin u 78. minutu.

Žuti kartoni: Popov, Nesmašnji, Kormiljcev (Ukrajina), Mihajlović, Lazetić, Kovačević (Jugoslavija).

Crveni karton: Vaščuk (Ukrajina) u 90. i Mihajlović (Jugoslavija) u 90. minutu.

JUGOSLAVIJA: Jevrić, Mirković, Dmitrović (Dragutinović), Gavrančić (N.Brnović), Krstajić, Kežman (Pjanović), Lazetić (Koroman), Ilić (Marković), Milošević (Kovačević), Đorđevihc (Ivić), Mihajlović.

UKRAJINA: Šovkovski, Kormiljcev (Poklonski), Nesmašnji, Fedorov, Vaščuk, Popov (Masalitin), Šiščenko, Paršenov (Skripnjik), Rebrov (Koliničenko), Vorobljev, Gusin (Skačenko).

Jugoslovenska reprezentacija nastavila je sa rasprodajom ugleda na međunarodnoj sceni. Posle nedavnog poraza od Ekvadora u Nju Džersiju, "plavi" su danas u Moskvi doživeli drugi uzastopni neuspeh na međunarodnoj sceni.

Ovoga puta sasvim zasluženo poraženi su od selekcije Ukrajine, koja ne zauzima visoko mesto na evropskoj lestvici vrednosti.

Fudbaleri koje je izabrao mladi selektor Dejan Savićević delovali su tokom većeg dela susreta veoma nezainteresovano i bez pravog motiva. Igrali su bezvoljno, što je veoma čvrsta i homogena ekipa Ukrajine znala da iskoristi. Doduše, mora se priznati da su "plavi" imali periode solidne igre, ali u tim trenucima nisu stvorili neke značajnije prilike za gol.

Pravu šansu da učini nešto više na ovoj utakmici propustio je centarfor Darko Kovačević, koji u 56. minutu nije iskoristio penal kod rezultata 1:0. Njegov šut završio je visoko preko gola.



Copyright © 2004 Kancelarija za saradnju sa medijima
Email: ooc@srbija.sr.gov.yu