<< Nazad



 

 

Partizan - FMP Železnik 61:74

Beograd, 19. maja (Tanjug) - U drugom meču polufinala plej ofa prvenstva Jugoslavije u košarci večeras je u Beogardu FMP Železnik kao gost pobedio Partizan sa 74:61 (25:16, 18:19, 16:9, 15:17) i izjednačio rezultat na 1:1 u pobedama.

Polufinale plej ofa igra se do tri dobijena meča, a sledeća utakmica je na programu u sredu, 22. maja, u dvorani FMP Železnika.

Večerašnji susret je održan u Hali "Pionir" pred oko 3.000 gledalaca, a sudili su Beograđani Dimitrijević i Belošević.

PARTIZAN: Šćepanović 7, Petrović 11, Nađfei, Gajić, Ostojić 5, Stanojević 7, Materić, Klintić, Krstić 5, Vujanić 7, Avdalović, Čanak 19.

FMP ŽELEZNIK: Matić 2, Popović 11, Zoroski 16, Šekularac 5, Kecman 15, Aleksandrov, Pantić, Aškrbić 10, Marjanović 7, Nikolić 8, Stevanović.

Košarkaši FMP Železnika u drugom meču polufinala plef ofa nadigrali su favorizovani Partizan i zasluženo izjednačili rezultat na 1:1. Gosti su od prvog momenta duela nametnuli ritam igre koji nije odgovarao crno-belima i vrlo brzo došli do prednosti od 10-ak poena. Železnik je, kao i u prvom meču, dominirao u reketu a Partizan je brojnim šutevima sa spoljnih pozicija pokušao da povrati ravnotežu.

Međutim, domaći su večeras katastrofalno šutirali za dva poena (svega 30 odsto uspešnosti), pa je Železnik lako zadržao vođstvo. Pobednik meča odlučen je u trećoj četvrtini kada je Železnik, zahvaljujući dobroj odbrani i trapavim potezima protivničkih igrača, sveo Partizan na samo devet postignutih poena. Ključ trijumfa FMP Železnika je u činjenici da su u potpunosti zaustavili najbolje košarkaše domaćih Šćepanovića, Vujanića i Stanojevića koji su postigli ukupno 21 poen.



Copyright © 2004 Kancelarija za saradnju sa medijima
Email: ooc@srbija.sr.gov.yu