<< Nazad



 

 

Spoj mladosti i iskustva

Mladen Krstajić, član nemačkog Verdera i jugoslovenske selekcije

Beograd, 13. maja (Tanjug) - Selektor fudbalske reprezentacije Jugoslavije Dejan Savićević odredio je igrače, koji će od 17. do 19. maja u Moskvi učestvovati na međunarodnom turniru "Četiri nacije", u konkurenciji Ukrajine, Belorusije i domaćina Rusije.

Na spisku Savićevića nalaze se:

golmani: Jevrić, Žilić i Poleksić

odbrana: Lazetić, Marković, Koroman, Dmitrović, Dragutinović, Mirković, Mihajlović, Krstajić, Džodić i Gavrančić.

sredina terena: Jokanović, Stanković, P.Đorđević, N.Brnović, S.Ilić i Ivić.

napad: Mijatović, Milošević, Kežman, Kovačević i Pjanović.

"Za predstojeću proveru nisam mogao da računam na Đorovića, Stefanovića, Duljaja, Boškovića i Vaskovića, koji su povređeni. Smatram da i od postojećeg kadra možemo sastaviti jaku ekipu, koja, verujem, neće razočarati", rekao je Savićević na današnjoj konferenciji za novinare u Fudbalskom savezu Jugoslavije.

Okupljanje reprezentativaca je sutra u podne, a prvi radni trening imaće u toku večeri. Baza nacionalne selekcije ovoga puta biće sportski centar Partizana u Zemunu.

"Ovo će, inače, biti okosnica reprezentacije za predstojeće kvalifikacione utakmice za prvenstvo Evrope. Postoji još jedna grupa igrača koje pratimo i oni mogu biti uključeni u naše naredne akcije", rekao je Savićević.

Selektor "plavih" je ponovio da kod starijih igrača postoji veliki motiv da se još jednom dokažu na međunarodnoj sceni, a da mladi fudbaleri čekaju svoju šansu kao "zapeta puška".

"Turnir u Moskvi će biti izuzetna prilika da se naš državni tim uigra pred kvalifikacije za EP. Zato ću šansu u Moskvi pružiti svim igračima", rekao je Savićević.

Međunarodni turnir "Četiri nacije" će otvoriti selekcije Jugoslavije i Ukrajine.

Raspored utakmica na turniru

17. maja: Jugoslavija - Ukrajina i Rusija - Belorusija.
19.maja: utakmice za treće i prvo mesto.



Copyright © 2004 Kancelarija za saradnju sa medijima
Email: ooc@srbija.sr.gov.yu