<< Nazad



 

 

Ekvador - Jugoslavija 1:0

Dragoslav Jevrič solidno je čuvao nasu mrežu

Nju Džerzi, SAD, 9. maj - U prijateljskom međudržavnom susretu, u sredu uveče u Nju Džerziju, fudbalska reprezentacija Ekvadora pobedila je selekciju Jugoslavije sa 1:0 (0:0).

Na stadionu "Metro star džajants", pred 36.540 gledalaca, strelac je bio Delgado u 69. minutu.

U utakmici prepunoj oštrih startova i nesportskih poteza, svojim čudnim odlukama još veću nervozu unosio je glavni sudija meča, Amerikanac Rič Grejdi. Prilikom jedinog pogotka Ekvadora, lopta je prethodno, prema oceni naših igrača, prešla gol-aut liniju. "Plavi" su žučno protestovali a najglasnijem među njima, Dejanu Stefanoviću, Grejdi je pokazao drugi žuti, odnosno crveni karton. Ekvador je mogao da slavi i ubedljiviju pobedu, ali je u toj situaciji sudija Grejdi bio na našoj strani. U poslednjim sekundama utakmice Ekvador je preko Fernandeza dao još jedan gol, ali ga je Grejdi poništio jer je smatrao da je postignut po isteku regularnog vremena.

U prvom delu utakmice igralo se otvoreno na obe strane. Najbolju priliku za vođstvo Jugoslovena imao je Saša Ilić u 13. minutu, Minut kasnije, Aginaga izlazi sam pred Dragoslava Jevrića, ali golman naše reprezentacije dobro reaguje. Sudija Grejdi je već u ovom delu igre dodelio jedan crveni karton i to Dejanu Stankoviću u 41.minutu zbog oštrog starta.

Zbog udaranja Siniše Mihajloviča u 51. minutu iskljucen je reprezentativac Ekvadora Tenorio.

Jedini gol na utakmici postignut je u 69. minutu. Jednu nespretnu intervenciju odbrane reprezentacije Jugoslavije koristi spretni Delgado i odbijenu loptu Jevrića sa pet metara smešta u mrežu. Usledili su već pomenuti protesti naših igrača, ali sudija Grejdi nije promenio odluku, već je isključio Stefanovića.

Crveni kartoni: Stanković u 41., Stefanović u 69. minutu (obojica, Jugoslavija) i Tenario (Ekvador) u 53. minutu.

EKVADOR: Kevaljos, Porozo, Hurtado, De la Kruz, Obergon, Gueron, Aguinaga, Delgado, Čala (K.Tenario 45), Mendez, E.Tenorio (Fernandez 61).

JUGOSLAVIJA: Jevrić (Poleksić 90), Mirković, Stefanović, Jokanović, Krstajivh, Lazetić, Mijatović (B. Brnović 89), Stanković, Mihajlović, Ilić (N. Brnović 62), Ivić (Dragutinović 73).



Copyright © 2004 Kancelarija za saradnju sa medijima
Email: ooc@srbija.sr.gov.yu