<< Nazad



 

 

Vojvodina - Crvena zvezda 4:6

Mihajlo Pjanović (Crvena zvezda)

Novi Sad, 8. maja (Tanjug) - Fudbaleri Crvene zvezde plasirali su se u finale Kupa Jugoslavije pošto su danas u Novom Sadu, boljim izvođenjem jedanaesteraca, pobedili domaću Vojvodinu sa 6:4 (1:1, 1:0).

Utakmica je odigrana na Gradskom stadionu, pred oko 10.000 gledalaca, a sudio je Aleksandar Marković iz Cetinja.

Strelci: Bogdanović u 79. (jedanaesterac) za Vojvodinu, a Pjanović u 24. minutu za Crvenu zvezdu.

Žuti kartoni: Batak (Vojvodina), Vitakić i Orahovac (Crvena zvezda).

VOJVODINA: Todić, Tanasijević, Batak, Belada, Vasić, Poledica (Neziri), Habi, Krivokapić, Trajković (Marko Jovanović), Belić (Vukelja) i Bogdanović.

CRVENA ZVEZDA: Ranđelović, Marković, Vidić, Vitakić, Lalatović, Bratić, Gvozdenović, Ilić (Spalević), Orahovac (Milovanović), Pjanović i Bogavac.

Crvena zvezda je u uzbudljivoj i neizvesnoj utakmici, tek posle izvođenja jedanaesteraca, pobedila Vojvodinu. Obe ekipe su žestoko počele meč, a "crveno beli" su već u 24. minutu, golom Pjanovića, došli u vođstvo.

Novosađani su u drugom poluvremenu krenuli na sve ili nište, i takva taktika je urodila plodom u 79. minutu, kada je Bogdanović, pogodkom iz jedanaesterca, izjednačio rezultat.

U odlučujućim momentima fudbaleri Crvene zvezde su bili koncentrisaniji i zasluženo su izborili plasman u završnicu nacionalnog Kupa.

Finalna utakmica biće odigrana 29. maja u Beogradu.



Copyright © 2004 Kancelarija za saradnju sa medijima
Email: ooc@srbija.sr.gov.yu