<< Nazad



 

 

Jugoslavija - Južnoafrička Republika 3:2

Odlučio pobednika: Vladimir Pavićević (FoNet)

Beograd, 5.maja (Tanjug) - Pobedom nad Luisom Voslovom, Vladimir Pavićević doneo je odlučujući pobedonosni poen teniskoj reprezentaciji Jugoslavije u duelu sa nacionalnim timom Južnoafričke Republike.

Pavićević je sa 6:3, 6:2, 3:6, 7:6 (7:0) savladao južnoafričkog tenisera, pa će Jugoslavija sredinom jula ove godine u drugom kolu druge grupe evroafričke zone Dejvis kupa igrati protiv selekcije Luksemburga.

Jugoslovenski reprezentativac odlično je počeo duel sa Voslovom i lako je, zahvaljujući dobrom servisu i veoma preciznim udarcima, uspeo da dobije prva dva seta. Međutim, nakon toga naš teniser je popustio, igrao mnogo dekoncentrisanije i dozvolio protivniku da se vrati u meč. Voslov je dobio treći set a na početku četvrtog je brzo napravio brejk. Pavićević je ipak uspeo da se trgne i nije dozvolio Južnoafrikancu da napravi potpun preokret.

Posle skoro jednočasovne pauze zbog jake kiše Pavićević je zaigrao još bolje a posebnu snagu pokazao je u odlučujućim trenucima meča. Taj brek četvrtog seta odigrao je maksimalno koncentrisano i veoma snažno i nije dozvolio protivniku da osvoji ni jedan poen.

U konačnom zbiru Jugoslavija je pobedila Južnoafričku Republiku sa 3:2, pošto je u poslednjem duelu, koji nije imao naročit rezultatski značaj, Džastin Bauer pobedio Vladimira Obradovića sa 2:0 u setovima.

Prvo kolo druge grupe Evroafričke zone Dejvis kupa, Jugoslavija - Južna Afrika 3:2 - svi rezultati

3. maj
Vladimir Pavićević (Jugoslavija) - Džastin Bauer (Južnoafrička Republika) 6:3, 6:2, 5:7, 7:6 (7:2)
Dušan Vemić (Jugoslavija) - Luis Voslo (Južnoafrička Republika) 6:3, 6:4, 3:6 i 7:6 (7:5)

4. maj
Dušan Vemić/Darko Mađarovski (Jugoslavija) - Džon de Jager/Džef Kece (Južnoafrička Republika) 7:5, 6:4, 6:2

5. maj
Vladimir Pavićević (Jugoslavija) - Luis Voslov (Južnoafrička Republika) 6:3, 6:2, 3:6, 7:6 (7:0)
Vladimir Obradović (Jugoslavija) - Džastin Bauer (Južnoafrička Republika) 5:7, 2:6



Copyright © 2004 Kancelarija za saradnju sa medijima
Email: ooc@srbija.sr.gov.yu