<< Nazad



 

 

Bečej istupio iz lige

Bečej, 24. april - Predsednik Privremenog upravnog odbora Vaterpolo kluba Bečej Đorđe Predin, faksom je obavestio VSJ da šestostruki šampion Jugoslavije i prvak Evrope 2000. godine istupa iz Superlige. Razlog: samo sedmorica igrača potpisala su ugovor o protokolu (jedan od njih je Kuti koji je operisao slepo crevo), tako da sa šestoricom ekipa ne može da privede takmičarsku sezonu kraju.

Po pravilniku, Bečej se automatski seli u niži rang takmičenja i pokreće se disciplinski postupak protiv odgovornog lica, u ovom slučaju Đorđa Predina, koga očekuje zabrana vršenja dužnosti u trajanju od šest meseci do dve godine.

- Sud uzima u obzir olakšavajuće i otežavajuće okolnosti. Predinove vaterpolo zasluge su nesporne, s druge strane, doveo je Savez u zabludu pismom da se 12 igrača Bečeja otrovalo hranom - kaže komesar za takmičenje VSJ Dragan Arsović.

Pravilnik nalaže brisanje svih rezultata Bečeja, koji je kao četvrtoplasirani tim ušao u "A" grupu Superlige (za plasman od 1. do 4. mesta). Sledeća ekipa po redosledu iz prvog dela takmičenja je Budvanska rivijera, koja trenutno igra u "B" grupi (od 4. do 8. mesta).

- Problem je što je pravilnik usvojen kada nije bilo podele na dve grupe. Ako se brišu rezultati, Budva je četvrta, što znači da mini lige nisu valjane. Mislim da je u interesu vaterpola da se brišu rezultati Bečeja samo iz mini lige, koja bi bila završena sa tri ekipe - smatra Arsović.

Dakle, do kraja mini lige Partizan slobodan, igraju Jadran - Primorac, što bi bio slučaj i u polufinalu plej-ofa.

(Glas javnosti)

Pročitajte i ...
Politika: Potapanje evropskog šampiona


Copyright © 2004 Kancelarija za saradnju sa medijima
Email: ooc@srbija.sr.gov.yu