<< Nazad



 

 

Partizan - Crvena zvezda 0:3

Lopta prolazi pored Bratića (levo, Zvezda) i Bečanovića

Beograd, 21. aprila (Tanjug) - U poslednjem meču 27. kola prve savezne lige danas su u Beogradu, u 118. gradskom derbiju, fudbaleri Crvene zvezde savladali tim večitog rivala Partizana sa 3:0 (1:0).

Na stadionu Partizana, po lepom i sunčanom vremenu, u prisustvu oko 30.000 gledalaca, susret je vodio Miroslav Radoman iz Novog Sada.

Strelci: Vidić u 44, Bogavac u 80. i Milovanović u 90. minutu.

Žuti kartoni: Vitakić, Ilić, Bratić, Vidić, Pjanović i Milovanović (Crvena zvezda), Nuhi, Trobok i Stojanovski (Partizan).

Crveni kartoni: Saša Ilić (Partizan) u 67. minutu.

PARTIZAN: Radaković, Nuhi, Mišković (Čakar), Savić, Stojanovski, Duljaj, Trobok (Vukić), Ivić, Ilić, Bečanović (Ilijev), Lazović.

CRVENA ZVEZDA: Aranđelović, Marković (Matijašević), Vidić, Vitakić, Lalatović, Ilić, Gvozdenović, Bratić, Bošković (Milovanović), Pjanović i Bogavac.

Fudbaleri Crvene zvezde odličnom igrom u drugom poluvremenu potpuno su nadvisili "crno-bele" i tako učinili nastavak prvenstva zanimljivijim. Crvena zvezda je igrala u većem delu susreta bolje od Partizana koji praktično nije ostvario ni jednu povoljnu priliku.

Bila je to, međutim, slaba, bez fudbalskog sadržaja, igra i da nije bilo golova i povremeno odličnih akcija "crveno-belih" na sredini terena ovaj derbi teško bi dobio prelaznu ocenu.

Partizan je, odigrao jedan od najslabijih mečeva u istoriji derbija večitih rivala. Njegovi fudbaleri delovali su potpuno nemoćno na terenu, a i bez pravog žara da ostvare pobedu. Orijentacija da se idu na nerešen rezultat, ovoga puta nije dala rezultat.

U prvom poluvremenu Crvena zvezda je zbog takve igre Partizana ostvarila tri-četiri veoma povoljne prilike, ali nijednu nije iskoristila. U drugom delu, međutim, sve konce igre u svojim rukama držali su "crveno-beli", koji su, otezanjem i pomalo simuliranjem, želeli da domaćima onemoguće smišljeniji napad.

U 67. minutu došlo je do nemilih incidenata na terenu. Naime, kapiten Partizana Saša Ilić je bez lopte udario svog prezimenjaka iz Crvene zvezde. Stvorila se velika gužva u kojoj su učestvovali čak i neki igrači sa klupe. Samo minut kasnije gužva je nastala i pored korner-zastavice gola Crvene zvezde, zbog čeka je sudija u svlačionicu poslao i rezervnog igrača Ćirkovića.

Na kraju utakmice došlo je do fizičkog sukoba između navijača Partizana i pripadnika policije, koji su obezbeđivali južni deo tribine stadiona Partizana. U tom sukobu teže je, čini se, povređen jedan navijač Partizana, a prema izjavama očevidaca, bilo je nereda i na ulicama Beograda.



Copyright © 2004 Kancelarija za saradnju sa medijima
Email: ooc@srbija.sr.gov.yu