<< Nazad



 

 

Tipsarević glavni adut protiv Južnoafrikanaca

Beograd, 19. aprila 2002. (Beta) - Teniska reprezentacija Jugoslavije ugostiće u Beogradu od 3. do 5. maja, u prvom kolu evro-afričke zone Dejvis kupa, selekciju Južne Afrike, saopštio je danas Teniski savez Jugoslavije.

Savezni selektor muške reprezentacije Goran Bubanj za meč sa Južnoafrikancima, na terenima Teniskog kluba Partizan, odredio je Nenada Zimonjića (276. na ATP listi), Janka Tipsarevića (410), Dušana Vemića (456) i Darka Mađarovskog (490).

Darko Mađarovski će na terenima teniskog kluba Partizan debitovati za nacionalni tim, dok se Nenad Zimonjić vraća u reprezentaciju nakon što je susret sa Poljacima propustio zbog povrede.

Bubanj je početak priprema zakazao za 29. april u Beogradu.


Janko Tipsarević

Selektor Južne Afrike Kevin Karen za meč sa Jugoslavijom odredio je igrače: Luis Voslo (214. na ATP rang llisti), Džasti Bover (251), Džef Kuc (563) i J.L. de Jager (56 u dublu).

Karen, koji je poznat kao finalista Vimbldona 1985. godine kada je poražen od tada 17-togodišnjeg Borisa Bekera, za duel u Beogradu nije pozvao najbolje rangiranog južnoafričkog tenisera Vejna Fereiru.

Kako su istakli predstavnici TSJ Južna Afrika je blagi favorit u ovom meču, ali će prednost jugoslovenske reprezentacije biti podloga na kojoj se igra, od crvene šljake, i kako se nadaju velika podrška publike.

Duel sa Juznoafrikancima počinje u petak 3. maja, kada se igraju dva meča singla, u subotu od 14 sati na programu je meč dublova, dok ce se 5. maja odigrati dva preostala singla.



Copyright © 2004 Kancelarija za saradnju sa medijima
Email: ooc@srbija.sr.gov.yu