<< Nazad



 

 

Jugoslavija - Litvanija 4:1

Mateja Kežman postiže svoj prvi gol na utakmici (FoNet)

Smederevo, 17. aprila (Tanjug) - U međunarodnoj prijateljskoj fudbalskoj utakmici danas je u Smederevu reprezentacija Jugoslavije je pobedila državni tim Litvanije sa 4:1 (2:1).

Na stadionu Sartida, pred oko 10.000 gledalaca, po prijatnom, ali vetrovitom vremenu, susret je vodio Delče Jakimovski iz Makedonije.

Strelci: Ilić u 16, Kežman u 35. i 76. i Bojan Brnović u 87. za Jugoslaviju, a Žutautas u 20. minutu za Litvaniju.

Žuti kartoni: Mirković (Jugoslavija), Parasa i Mikalajunas (Litvanija).

JUGOSLAVIJA:: Jevrić (Žilić), Mirković, Dmitrović (N. Đorđević), Stefanović, Krstajić, Duljaj (Vasković), Lazetić (Koroman), Ilić (Ivić), Bošković (N. Brnović), Kežman (B. Brnović), Pjanović (Bogavac).

LITVANIJA: Kurskis, Stankevičijus, Džijaukštas (Donasanajevas), Gleveckas, Skarbalijus, Barasa (Skerla), Žutautas, Mikalajunas, Česnauskas (Velička), Ražanauskas (Jasaitas), Poškus.

Reprezentacija Jugoslavije je u utakmici sa dva različita poluvremena, u kojoj je plavi tim pokazao dva lica, ubedljivo pobedila nacionalni tim Litvanije sa 4:1.

Naši igrači imali su periode odlične igre, ali je bilo i momenata kada su izmamili zvižduke objektivne smederevske publike.

Selektor jugoslovenske reprezentacije Dejan Savićević pružio je na ovoj utakmici priliku nizu debitanata i sva trojica - Bogavac i braća Nenad i Bojan Brnović su ispunili očekivanja.

Jugoslovenska reprezentacija igrala je bolje u prvom delu susreta, ali je u nastavku, posle jednog perioda slabije igre, ipak uspela da postigne još dva gola i ubedljivo potuče skromnu reprezentaciju Litvanije.

Selektor Savićević se opredelio za taktiku 3-5-2. U odbrani su igrali Mirković, Krstajić i Stefanović, dok su zadatak da organizuju napad jugoslovenskog tima dobili Duljaj, Ilić, Bošković, kao i dva bočna igrača Lazetić i Mitroavić. U napadu su se nalazili Pjanović i Kežman.

Nasuprot Jugoslaviji, Litvanija je igrala sa petoricom fudbalera u zadnjoj liniji, čvrsto u odbrani, ali su se njeni igrači iz zadnjeg reda brzo transformisali u fazi napada i pomagali svojim igračima iz srednjeg reda.

U napadu su gosti igrali sa jednim napadačem, što je bilo dovoljno da postignu samo jedan gol.

U jugoslovenskoj reprezentaciji trojica debitanata su potpuno opravdala očekivanja.

Naročite simpatije dobio je centarfor Crvene zvezde Dragan Bogavac, koji je u 59. minutu ušao u igru umesto klupskog druga Mihaila Pjanovića.

Ovo je bio prvi meč dve reprezentacije na međunarodnoj sceni. Narednu utakmicu na Jugoslavija igra 8. maja u Nju Džersiju kraj Njujorka, protiv reprezentacije Ekvadora.



Copyright © 2004 Kancelarija za saradnju sa medijima
Email: ooc@srbija.sr.gov.yu