<< Nazad



 

 

Crvena zvezda - Jedinstvo 3:1

Beograd, 17. april - Višegodišnja dominacija užičkog Jedinstva u šampionatu Jugoslavije je prekinuta. Nakon osam godina trofej namenjen nacionalnom prvaku ponovo će se naći u vitrinama Odbojkaškog kluba "Crvena zvezda". Epilog je to tek završenog finala u kojem su beogradske "crveno-bele" bile bolje od dosadašnjih šampionki iz Užica.

Jedinstvo je ubedljivom pobedom u prvoj finalnoj utakmici (3:0), najavilo produžetak svoje vladavine u jugoslovenskoj odbojci. Međutim, Crvena zvezda je načinila podvig koji je malo ko očekivao - zabeležila je tri uzastopne pobede, jednu na gostujućem terenu u Užicu i dve u Beogradu, što joj je bilo dovoljno za titulu.

U prvom setu četvrte utakmice Zvezda je povela sa 4:1, Jedinstvo je preokrenulo na 9:7, da bi "crveno-bele" iz Beograda stigle do 21:17. Užičanke se nisu predavale i izjednačile su na 22:22, ali, pokazalo se, to je bilo sve što su mogle da učine u ovom delu igre. Igračice domaće ekipe dobile su ovaj set rezultatom 25:23.

Iako su Beograđanke tokom drugog seta češće bile u vođstvu (3:0, 9:5, 12:8, 21:17), Jedinstvo je uspelo da slavi rezultatom 25:23.

U trećem, najuzbudljivijem setu, koji je najverovatnije i odlučio pobednika finala, Zvezda je načinila podvig i rezultat 16:20 uspela da preokrene na 22:20. Nakon izjednačenja 22:22 i 24:24, veća koncetracija igračica beogradske ekipe odnela je prevagu u samoj završnici. Bilo je 26:24 za Crvenu zvezdu.

Jedinstvo je u četvrtom setu krenulo na sve ili ništa. Užičanke su vodile sa 4:1, 10:4, 12:7 i 19:15, ali je onda usledio pad. U silovitom naletu odbojkašice Zvezde načinile su još jedan preokret za pamćenje i povele sa 24:21. Gošće su uspele da osvoje još jedan poen, ali su beogradske "crveno-bele" rezultatom 25:22 osvojile četvrti set i šampionsku titulu.

Dvorana: "Šumice". Gledalaca: 2.500. Sudije: V. Ćuk (Beograd) i Vilimanovic (Kraljevo).

CRVENA ZVEZDA: Erić, Đerisilo, Mratinković, Mijatović, Lakušić, Ilić, Krdžić, Boričić, Simanić, Tomić, Spasojević, Vujović.

JEDINSTVO: Starović, Majstorović, Kostić, Krsmanović, Antonijević, Marjanović, Milosavljević, Čitaković, Ostojić, Avramović.



Copyright © 2004 Kancelarija za saradnju sa medijima
Email: ooc@srbija.sr.gov.yu