<< Nazad



 

 

Budućnost - Budvanska rivijera 3:2

Podgorica, 16. april Odbojkaši podgoričke Budućnosti, po prvi put u istoriji kluba, postali su šampioni Jugoslavije. U četvrtom finalnom susretu doigravanja za prvaka savladali su dosadašnjeg vlasnika trofeja Budvansku rivijeru 3:2 u setovima i tako došli do treće odlučujuće pobede.

U uzbudljivom i iscrpljujućem duelu podgorički tim je posle 0:2 u setovima na krilima vatrene podrške oko 6.000 svojih pristalica u Sportskom centru "Morača" uspeo da se vrati u meč i sa osvojena tri uzastopna seta dođe do velikog trijumfa.

Gosti su odlično započeli susret i prvi set dobili sa ubedljivih 25:19, pre svega, zahvaljujući čvrstim blokovima i neodbranjivim smečevima. Drugi set je doneo više neizvesnosti. Nakon vođstva gostiju, Budućnost je izjednačila na 10:10. Usledio je tada period ranvopravne igre i izjednačen rezultat sa dramatičnom završnicom koju su Budvani rešili u svoju korist - 28:26.

U trećem setu nastaje preokret. Domaćini iz poena u poen igraju sve bolje, gosti ne uspevaju ozbiljnije da se suprotstave protivniku, i kao rezultat takvog odnosa snaga je 25:19 za Budućnost u trećem setu.

Podgoričani nastavljaju da igraju kao u transu i u četvrtom setu koji dobijaju sa 25:20. Odluka je morala da padne u taj-breku petog seta.

Požrtvovani u odbrani i furiozni u napadu, igrači novog šampiona Jugoslavije su rezultatom 15:11 obezbedili konačnu pobedu.

Dvorana: Sportski centar "Morača". Gledalaca: 6.000. Sudije: Grbić (Beograd) i Murić (Užice).

BUDUCNHOST: Staljić, Ćajić, Radić, Racković, Ivković, Korić, Kobiljski, Ilić, Živković, Vuković, Popović, Janković.

BUDVANSKA RIVIJERA: Perošević, Marković, Lazić, Mijović, Kozić, Vorkapić, Kardaš, Tomić, Majdak, Janović, Zatrić, Marković.



Copyright © 2004 Kancelarija za saradnju sa medijima
Email: ooc@srbija.sr.gov.yu