<< Nazad



 

 

Jugoslavija - Litvanija 1:7

Novi Sad, 30.marta (Tanjug) - U 4. kolu Svetskog prvenstva Druge divizije B grupe u hokeju na ledu večeras je u Novom Sadu Litvanija pobedila Jugoslaviju sa 7:1 (2:0, 2:1 i 3:0) i obezbedila plasman u A grupu.

Utakmica je odigrana u ledenoj dvorani sportskog i poslovnog centra "Vojvodina", pred oko 1.500 gladalaca, a sudio je Henson iz Engleske.

Strelac za Jugoslaviju bio je Pavičević u 34. minutu, dok su golove za Litvaniju postigli Bauba u 10, 25. i 50, Levans u 2. i 51.minutu, Bernadivičus u 22. i Kigeras u 56.minutu.

JUGOSLAVIJA: Zečević, Tomović, Trifunović, Milinković, Banović, Ilić, Mamić, Ristić, Radović, Pavičević, Kovačević, Kapičić, Balaban, Milosavljević, Brestovac, Rus, Jauković, Tatić, Krstić, Prokec, Protić i Bugarski.

LITVANIJA: Simankov, Bauba, Barnatavicus, Stepanitis, Pliskaus, Levans, Gulisus, Svedivitus, Vickavitus, Gulevičus, Sicev, Limontas, Alikunos, Katulis, Linkus, Jakata, Kires, Kamiskas, Vaskuskas, Alevikvas, Budikvas i Erizdinskas.

Od početka utakmice Litvanci su nametnuli svoj stil igre, borben i s puno klizanja, i potpuno su držali situaciju pod kontrolom. Prvu trećinu rešili su u svoju korist sa dva gola prednosti, a sličnim tempom "odradili" su i preostala dva dela igre.



Copyright © 2004 Kancelarija za saradnju sa medijima
Email: ooc@srbija.sr.gov.yu