<< Nazad



 

 

Jugoslavija - Francuska 10:9

Nica, FRANCUSKA, 29. mart - Dogodila se najgora moguća kombinacija, Amerika i Slovačka su odigrale 9:9 pa je naš susret sa Francuskom potpuno izgubio na značaju. Naime, po propozicijama turnira ako tri ekipe imaju isti broj bodova, isključuje se najbolji rezultat u ovom slučaju pobede protiv Francuza. Ako je i posle toga međusobni bodovni skor jednak onda odlučuje broj postignutih golova u međusobnim susretima. Amerikanci su postigli 14, Slovaci 13 a mi samo devet. Ako pobedimo sledećeg protivnika, Rumuniju, igraćemo susret za peto mesto, u suprotnom za sedmo.

U meču sa Francuzima plavi su korektno odigrali prve dve četvrtine. Raspoloženi Šapić i Ikodinović su diktirali tempo, pa je domaćinima, pretila katastrofa, bilo je 8:2. Sredinom trećegdela naša reprezentacija je vodila 9:4 i posle toga je potpuno "prestala da igra". Sve je ulazilo u mrežu Šefika pa su Francuzi sredinom poslednjeg dela smanjili na 9:8. Ikodinović je donekle vratio mir u naše redove pogotkom za 10:0 ali je De Nardi 78 sekundi pre kraja smanjio na 10:9. Šta više, Francuzi su imali priliku da izjednače ali su srećom naši uspeli da odbrane njihov poslednji napad.

Bazen: "Žan Buin". Gledalaca: 300. Sudije: Tuluga (Turska), Boreu (Španija). Igrač više: Jugoslavija 4 (2), Francuska 6 (2). Četverci: Francuska 1 (1).

JUGOSLAVIJA: Kuljača, Jokić, Šefik, Zloković, Savić, Ikodinović 3, Gojković, Janović, Ćirić 1, Šapić 5, Udovičić, Peković, Mikić 1.

FRANCUSKA: Puzankov, Bulže, Kosin 1, Adom 2 (1), Perengel, Šipotel, De Nardi 1, Furi, Tušer 5, Klej, Varga, Vijalid, Filou.

Konačna tabela

 1. Slovačka      3  1 2 0  4 
 2. SAD           3  1 2 0  4
 3. Jugoslavija   3  1 2 0  4
 4. Francuska     3  0 0 3  0



Copyright © 2004 Kancelarija za saradnju sa medijima
Email: ooc@srbija.sr.gov.yu