<< Nazad



 

 

Jugoslavija - Slovačka 4:4

Nica, FRANCUSKA, 27. mart - Skromno smo startovali na 19. uskršnjem turniru u Nici. Protiv uvek nezgodnih Slovaka kombinovani sastav jugoslovenske reprezentacije igrao je 4:4 (1:0, 2:1, 0:1, 1:2) u igri u kojoj je evropski šampion pokazao dva različita lica. Manojlovićevi učenici su dve četvrtine imali sigurnu igru u odbrani, a napad je kako - tako uspevao da funkcioniše.

Jubilarac Šapić (200 utakmica u reprezentaciji) bio je strelac u prvom napadu sa igračem više. U prvih sedam minuta igrali smo najbolje. Slovačka nikako nije imala rešenje za našu odbranu, Kuljača je branio veoma dobro. Da je bilo malo više koncentracije u napadu vođstvo je moglo da bude ubedljivije. Jedini problem bila su dva isključenja kapitena Dejana Savića pa se u igru vratio tek u poslednjoj četvrtini.

U drugom delu na sjajno dodavanje Gojkovića, Šapić je ponovo bio strelac, kada je Jokić 40 sekundi pre kraja povećao na 3:0 činilo se da je pitanje pobednika rešeno. Međutim, Gergelji je golom 5 sekundi pre kraja druge četvrtine sa igračem više najavio uzbuđenja.

Našu reprezentaciju u trećem delu ništa nije htelo. Napad je bio dekoncentrisan, brzoplet, a kada je Hrošik savladao Šefika za 3:2, nervoza je postala sastavni deo naše igre. Njoj su doprineli i čudnim aršinom sudije mada nisu uticali na konačan rezultat. U poslednjih sedam minuta Aleksandar Ćirić je povisio na 4.2 ali je već na isteku trećeg minuta bilo 4:4. Sledila je serija bezuspešnih napada na obe strane.

Danas u 18.30 časova Jugoslavija igra protiv SAD.

Bazen: Žan Buin. Gledalaca: 150. Sudije: Argiros (Grčka), Bokelman (Holandija). Igrač više: Jugoslavija 4 (2), Slovačka 8 (2).

JUGOSLAVIJA: Kuljača, Jokić 1, Šefik, Zloković, Savić, Nikodinović, Gojković, Janović, Ćirić 1, Šapić 2, Udovičić, Nikić, Peković.

SLOVAČKA: Gogola, Palaščak, Zatovič, Hrošik 2, Nađi, Baćo, Mravik, Grman, Gergelji 2, Gnjurči, Cipov, Koraus, Novaček.

(Politika)



Copyright © 2004 Kancelarija za saradnju sa medijima
Email: ooc@srbija.sr.gov.yu