<< Nazad



 

 

Partizan - Sijudad Real (Španija) 20:19

Beograd, 24. marta (Tanjug) - Partizan je danas u Beogradu pobedio španskog predstavnika Sijudad Real sa 20:19 (11:8), u prvoj utakmici polufinala Kupa kupova za rukometaše.

Revanš susret se igra za nedelju dana u Siudad Realu.

Pred oko 3.500 gledalaca u dvorani na Banjici, sudili su Francuzi Garsija i Moreno.

PARTIZAN: Radosavljević, Šijan, Drenovac 3, Stanković, Mandić 5 (1), Stefanović 3, Ćirković, Matović 1, Vijadinović 1, Peruničić 5 (1), Stevanović 2, Đurković.

SIJUDAD REAL: Karetero, Hening, Trives, Ortega 2, Dušebajev 8 (1), Grebnjev 1, Lubin, Urios, Peres 3, Pogorelov 1, Hjermind 4, Romero.

Sedmerci: Partizan 4 (2), Siudad Real 5 (1).

Isključenja: Partizan 8, Siudad Real 10 minuta.

Rukometaši Partizana su posle velike borbe zasluženo pobedili renomiranog protivnika, ali im gol prednosti nikako ne garantuje miran put na revanš, sledeće nedelje u Španiji. Bio bi pravi podvig da izabranici trenera Zorana Kurteša sačuvaju stečeno na domaćem terenu i plasiraju se u finale Kupa kupova.

"Crno beli" prvenstveno sopstvenom krivicom nisu slavili ubedljivije. Igrali su dobro i imali veliku šansu da steknu "opipljivu" prednost, ali su, utisak je, olako prokockali ono što su priželjkivali. Pobedonosni gol nade postigao je kapiten Vladimir Mandić samo tri sekunde pre nego što je sirena označila kraj utakmice.

Domaći rukometaši, mora se priznati, prijatno su iznenadili onim što su prikazali u većem delu susreta. Posebno dobri bili su u prvih 25 minuta, kada su borbenom, disciplinovanom i vrlo angažovanom igrom diktirali tempo, ne dozvoljavajući snažnom protivniku da sredi redove i nametne odgovarajući ritam. Na golu je briljirao sjajni Mihailo Radosavljević, tim je znalački vodio iskusni Predrag Peruničić, pa je uz čvrstu igru odbranu i hitre, pravovremene kontranapade Partizan delovao zaista ubedljivo.

Prednost Beograđana u prvom delu kretala se od dva do čak pet golova razlike (10:5, 11:6), da bi pred kraj poluvremena neočekivano i nespretno dozvolili rivalima da postignu dva pogotka i na odmor odu rasterećenije.

Nastavak meča nije nagoveštavao ništa dobro domaćinu, jer su Španci, koje sa klupe vodi jugoslovenski stručnjak Veselin Vujović, zaigrali znatno bolje i sigurnije. S druge strane, "crno belima" je pala koncentracija, ponestalo je snage, pa su brojne greške prouzrokovale da zaigraju sa oscilacijama. Pri tome, na golu Siudad Reala u drugom poluvremenu bio je skoro nesavladivi Vičers Hening, razigrao se čuveni Talant Dušebajev, i španski predstavnik je sasvim uspostavio ravnotežu na terenu.

Španci su dostigli prednost Partizana u 50. minutu (16:16), da bi do kraja susreta vođena izjednačena i uzbudljiva borba. Domaćini su u finišu, nošeni fantastičnom podrškom sa tribina, ipak uspeli da postignu minimalnu, ali sasvim zasluženu pobedu, i na taj način se oduže vernim navijačima.

Rekli su ...

"Igrali smo veoma dobro u prvom poluvremenu. Sve je funkcionisalo kako treba i kada je trebalo da se "odlepimo" naglo smo pali i načinili nekoliko neopreznih grešaka. To, naravno, ovako snažan i kvalitetan rival ne propušta i ne oprašta. Ne treba smetnuti s uma da Siudad Real igra u najjačoj evropskoj ligi i da u "nogama" ima bezbroj ovakvih utakmica, što nije slučaj sa nama" (Zoran Kurteš, trener ekipe Partizana).

"Nismo odigrali lošije, od kako ja sedim na klupi ove ekipe. Pivoti su bili ispod svih kriterijuma, krila nezapažena i, uopšte, malo šta je funkcionisalo kako valja. Zato smatram da je večerašnji rezultat povoljan za nas, jer tako slabiju partiju sigurno ne možemo ponoviti" (Veselin Vujović, trener Sijudad Reala).

*****

Budućnost - Motor (Zaporožje) 28:22

Podgorica, 24. marta (Tanjug) - Rukometašice jugoslovenskog prvaka Budućnosti plasirale su se u polufinale evropske Lige šampiona, pošto su večeras u Podgorici, u revanšu, pobedile ukrajinski tim Motor iz Zaporožja sa 28:22 (15:10).

U prvom četvrtfinalnom meču, pre nedelju dana u Zaporožju, dve ekipe su igrale nerešeno - 26:26.

Rezultati četvrtfinala

U revanš-utakmicama četvrtfinala evropske Lige šampiona za rukometašice postignuti su ovi rezultati (u zagradi su rezultati prvih mečeva):

Đorče Petrov (Skoplje) - Mislata (Španija) 22:22 (32:22)
FTC Budimpešta - Lubin (Poljska) 25:23 (31:32)
Larvik (Norveška) - Valencija (Španija) 27:25 (25:24) i
Budućnost (Podgorica) - Motor (Zaporožje) 28:22 (26:26).

Masnim slovima su označene ekipe koje su se kvalifikovale za polufinale.

Parovi polufinala biće žrebom određeni 26. marta.


Copyright © 2004 Kancelarija za saradnju sa medijima
Email: ooc@srbija.sr.gov.yu