<< Nazad



 

 

"Delije" pretukle fudbalere Zvezde!

Izbegao linč: Branko Bošković

23. mart (Glas javnosti) - Prošle nedelje u Rimu, ove u Beogradu. Navijačima Crvene zvezde su dozlogrdili prolećni neuspesi i bleda, bezvoljna igra njihovih ljubimaca, pa su, poput navijača Lacija, rešili da stvar uzmu u svoje ruke. Neposredno pre popodnevnog treninga crveno-beli "tifozi" su upali u prostorije kluba, prema nekim informacijama naoružani bezbol palicama, motkama, noževima, pa čak i vatrenim oružjem!? Sve se to desilo samo nekoliko sati pošto su navijači "posetili" i redovnu konferenciju za novinare.

- Da li vi znate čiji dres nosite? Nećemo još dugo tolerisati vaše nezalaganje i slabe rezultate - rekli su tom prilikom.

I nisu tolerisali...

Crvena zvezda - OFK Beograd - 26. marta

Beograd, 22. mart - Na zahtev Crvene zvezde, Zajednica klubova prve savezne lige odložila je utakmicu 22. kola protiv OFK Beograda, koja je trebalo da se odigra 23. marta.

Novi termin odigravanja ove utakmice je utorak, 26. marta.

Par sati kasnije desio se upad. Sevale su pesnice, bezbol palice, na meti su bili prvotimci crveno-belih koji su na sve moguće načine pokušali da se domognu hotela i spasu linča. Nekima je to pošlo za rukom, drugima nije. Prema prvim informacijama najgore su prošli Branko Bošković, Milenko Aćimović i Mihajlo Pjanović koji su završili u Urgentnom centru sa "lakšim telesnim povredama". Ima i onih koji tvrde da je nekoliko udaraca dobio i trener crveno-belih, Zoran Filipović. Opsadno stanje na "Marakani" je potrajalo... Interesantno, prema informacijama iz policije, radnici MUP-a nisu naišli na saradnju ljudi iz Crvene zvezde, pa su uviđaj obavili samo ispred prostorija kluba, a ne i u njima. Kao da se nešto želelo sakriti...

Međutim, nije se sve završilo na batinama. Navijači Crvene zvezde bes su iskalili i na automobilima fudbalera koji su bili parkirani u krugu stadiona, ali i u ulici Ljutice Bogdana. Stradalo je njih desetak...



Copyright © 2004 Kancelarija za saradnju sa medijima
Email: ooc@srbija.sr.gov.yu