<< Nazad



 

 

FMP Železnik - Budućnost 79:77 (35:42)

Beograd, 17. marta (Tanjug) - U derbi-meču 17. kola prvenstva Jugoslavije za košarkaše večeras je u Beogradu tim domaćeg FMP Železnika savladao ekipu podgoričke Budućnosti sa 79:77 (15:26, 20:16, 25:11 i 19:24).

Utakmica je odigrana u dvorani FMP Železnika pred oko 2.000 gledalaca, a sudili su Beograđani Belošević i Jovčić.

FMP ŽELEZNIK: Matić, Popović 13, Zurovski 2, Šekularac 2, Bratić 4, Kecman 20, Aleksandrov, Pantić, Nikolić 11, Marjanović, Aškrabić 17, Stevanović 10.

BUDUĆNOST: Bakić, Ćakić, Smiljanić 13, Radonjić, Rakočević 25, Sekulić 2, Vukčević 20, Okunski 10, Kuzmanović 6, Milojević, Ćeranić i Čabarkapa 1.

Košarkaši FMP Železnika drugi put su u ovoj sezoni pobedili šampiona Jugoslavije, podgoričku Budućnost.

U uzbudljivom meču pobednik je odlučen tek u poslednjim momentima a igrači FMP Železnika su u presudnim trenucima bili bolje koncentrisani i zasluženo su pobedili. Gosti su veoma dobro počeli susret. Olako su postizali koševe, uspešno su zaustavili najbolje protivničke igrače a Okunski i Vukčević su preciznim šutevima neprestano uvećavali vođstvo svog tima.

Već u prvoj četvrtini Budućnost je povela sa 14 poena pa se činilo da je na sigurnom putu da ostvari ubedljiv trijumf.

Međutim, u drugoj četvrtini FMP Železnik se vratio u igru. Mladi Bojan Popović je uneo neophodnu žustrinu u igru svog tima dok je Zoran Stevanović uspeo da zaustavi Okunskog koji je do tada dominirao u reketu.

Početkom treće četvrtine domaći su uspeli da naprave preokret. Za pet minuta oni su izuzetnom serijom od 18:2 uspeli da pređu u vođstvo koje su zadržali do kraja meča.

Poslednji deo igre domaći su odigrali u grču. Budućnost je uspela da izbaci košarkaše Železnika iz reketa pa su oni nekoliko puta bili primorani da ishitreno šutiraju. Oba rivala su u poslednjem minutu bila u prilici da se bore za pobedu. Budućnost je izjednačila rezultat ali je FMP, zahvaljujući raspoloženom Popoviću, koji je realizovao čak pet slobodnih bacanja, uspeo da osvoji bodove.



Copyright © 2004 Kancelarija za saradnju sa medijima
Email: ooc@srbija.sr.gov.yu