<< Nazad



 

 

"Plavi" startuju protiv Italije

Kardif, VELS, 11. mart - Fudbalska reprezentacija Jugoslavije startovaće u 9. grupi kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2004. godine u Portugaliji utakmicom protiv selekcije Italije. Utakmica se igra u Italiji a termin je 12. ili 13. oktobar.

Učesnici 9. kvalifikacione grupe dogovorili su se u Kardifu o rasporedu susreta po kojem su "plavi" slobodni u prvom kolu, a u drugom, dakle, putuju u goste najtežem suparniku, finalisti prošlog šampionata Starog kontinenta. Reprezentacije Italije i Jugoslavije do sada su se ogledale ukupno 17 puta: "Azuri" su dobili osam, a "plavi" četiri meča.

Delegacija Fudbalskog saveza Jugoslavije vratila se zadovoljna iz Velsa. Činjenica je da raspored nije perfektan, ali svi su morali da naprave neke ustupke. Članovi naše "Kuće fudbala" uspeli su u želji da "plavi" budu slobodni u prvom kolu, jer u septembru tek počinju lige u većini zemalja, zbog čega se pretpostavlja da će većina naših internacionalaca biti u slabijoj formi. Takođe, naša reprezentacija gostuje u Azerbejdžanu u terminu kada tamo nije velika vrućina a izbegnuta je i situacija da se igra u Finskoj po hladnom vremenu. Raspored je ispunio još jednu želju naše delegacije da reprezentacija što kasnije gostuje u Finskoj i Velsu.

KVALIFIKACIJE ZA EP 2004.

MEČEVI U 2002. GODINI

7/8. septembar: Azerbejdžan-Italija i Finska-Vels.

12/13. oktobar: Italija-JUGOSLAVIJA i Finska-Azerbejdžan.

15/16. oktobar: Vels-Italija i JUGOSLAVIJA-Finska.

20. novembar: Azerbejdžan-Vels.

MEČEVI U 2003. GODINI

29/30. mart: Italija-Finska i Vels-Azerbejdžan.

1/2. april: JUGOSLAVIJA-Vels.

30. april: Azerbejdžan-JUGOSLAVIJA.

7. jun: Finska-JUGOSLAVIJA.

11. jun: Finska-Italija i JUGOSLAVIJA-Azerbejdžan.

6/7. septembar: Azerbejdžan-Finska i Italija-Vels.

9/10. septembar: Vels-Finska i JUGOSLAVIJA-Italija.

11/12. oktobar: Italija-Azerbejdžan i Vels-JUGOSLAVIJA.



Copyright © 2004 Kancelarija za saradnju sa medijima
Email: ooc@srbija.sr.gov.yu