<< Nazad



 

 

Partizan - Pro Reko 8:10

Beograd, 9. marta (Tanjug) - U revanš utakmici polufinala Kupa LEN za vaterpoliste večeras je u Beogradu italijanski Pro Reko pobedio jugoslovenski Partizan sa 10:8 (2:2, 3:1, 2:3, 3:2).

U finale Kupa LEN plasirao se italijanski tim, koji je u prvom meču, odigranom pre 14 dana u Đenovi, pobedio sa 10:2.

Utakmica je odigrana na bazenu Sportskog centra Voždovac, pred oko 1.000 gledalaca.

PARTIZAN: Kuljača, Filipović, Gocić 1, Miloš Korolija, Popović 1 (1), Ćuk 1, Nikić, Tičić, Manojlović, Marjan, Udovičić 2, Gak 3 i Mihajlo Korolija.

PRO REKO: Roljan, Anđelini, Đusolini, Ikodinović, Ćampolini, Vujasinović 2, Betini, Benedek 1, Petroneli 1, A. Kalkatera 3, Fereti 1(1), Kalionja 1 i Gibelini 1.

Četverci: Partizan 1 (1), Pro Reko 1 (1).

Igrač više: Partizan 7 (3), Pro Reko 9 (4).

Vaterpolisti Partizana nisu uspeli da se revanširaju Pro Reku za ubedljiv poraz u prvom meču.

"Crno beli" su tri četvrtine uspešno parirali jednoj od najkalitenijij svetskih ekipa, ali su u poslednjem delu igre posustali, što je protivnik iskoristio i ostvario pobedu.

Domaći su veoma motivisano počeli utakmicu, rešeni da se pobedom oproste od takmičenja u Kupu LEN. Iako nije igrao punom snagom, italijanski tim je u prvoj četvrtini lako neutralisao elan Partizanovih vaterpolista, vešto smirio igru, a potom je uspešno kontrolisao njen tok.

U timu Partizana bolje od ostalih igrali su Gak i Udovičić, dok se u pobedničkoj ekipi posebno istakao centar Kalkatera.

*****

Mladost - Jadran 5:2

Zagreb, HRVATSKA, 9. marta (Tanjug) - Vaterpolisti hrvatske Mladosti plasirali su se u finale Kupa pobednika kupova pošto su večeras u Zagrebu, u revanš meču polufinala, pobedili jugoslovenski Jadran iz Herceg Novog sa 5:2.

U prvom meču, pre 14 dana, Jadran je u Herceg Novom pobedio Mladost sa 7:5.

*****

Jug - Bečej 7:6

Dubrovnik, HRVATSKA, 9. marta (Tanjug) - U 4. kolu Crvene grupe evropske Lige šampiona za vaterpoliste večeras je u Dubrovniku hrvatski Jug pobedio jugoslovenski Bečej sa 7:6.



Copyright © 2004 Kancelarija za saradnju sa medijima
Email: ooc@srbija.sr.gov.yu