<< Nazad



 

 

Crvena zvezda - Partizan 84:86

Stanojević i Moris (5) u borbi za loptu (FoNet)

Beograd, 3. marta (Tanjug) - U derbi-meču 15. kola prvenstva Jugoslavije za košarkaše večeras je u Beogradu Partizan kao gost pobedio Crvenu zvezdu sa 86:84 (26:19, 22:16, 17:27 i 21:22).

Utakmica je odigrana u hali "Pionir" pred oko 6.000 gledalaca, a sudili su Jovčić i Vojinović.

CRVENA ZVEZDA: Jovanović 6, Moris 10, Koprivica 13, Aleksić 23, Tica 4, Peković 11, Petrović 2, Andrejević, Đaletić, Mišović i Nedić 15.

PARTIZAN: Šćepanović 15, Petrović 22, Nađfei, Gajić, Ostojić 2, Stanojević 10, Materić 3, Glintić, Krstić 2, Vujanić 22, Avdalović 2 i Čanak 8.

Košem Vujanića četiri sekunde pre kraja meča Partizan je uspeo da slomi otpor Crvene zvezde i revanšira se za poraz u prvom delu šampionata.

Crno-beli su koncentrisaniji ušli u meč i dobrom igrom u prvom poluvremenu najavili sigurnu pobedu. Međutim, domaći tim je u drugom delu susreta igrao mnogo bolje pa čak došao i u situaciju da se bori za pobedu.

Čestim izmenama od početka meča trener Partizana Dušan Vujošević je uspeo da nametne oštar ritam igre kome protivnik nije mogao da parira. Zvezda je uspela da neutrališe izraženiji kvalitet Partizanović visokih igrača ali je zato stavila dosta prostora za njegove košarkaše na spoljnim pozicijama.

Crno-beli su sigurnim šutem za tri poena, u čemu je prednjačio Veselin Petrović, uspeli da steknu osetniju prednost koja se uglavnom kretala oko 10 poena.

Domaći su parirali raspoloženom protivniku zahvaljujući efikasnom Aleksiću, ali se stekao utisak da je zbog toga trener Crvene zvezde Miroslav Nikolić morao da žrtvuje kolektivnu igru svoje ekipe.

Crno-beli su u trećoj četvrtini iskoristili nekoliko ishitrenih šuteva igrača domaćeg tima i vratili se u meč. U njenoj ekipi razigrali su se Preković, Koprivica i Nedić koji su posle minusa od 16 poena uspeli da izjednače rezultat.

U poslednjoj četvrtini oba tima su igrali na mahove.

Partizan je prvo uspeo da dođe do vođstva od 10 poena, a Crvena zvezda je potom u poslednjem minutu meča uspela da izjednači rezultat.

Pobeda je zahvaljujući odlučnom Vujaniću ipak pripala Partizanu.

Trener crno-belih Dušan Vujošević je posle meča rekao da je duel bio ravnopravan, da su obe ekipe imale šansu da dođu do pobede:

"Meč je bio pun emocija. Mi smo zahvaljujući dobrom šutu sa spoljnih pozicija stekli prednost ali smo i platili danak nekontrolisanom šutu u drugom poluvremenu", naglasio je Vujošević.

Šef stručnog štaba Crvene zvezde Miroslav Nikolić je izjavio da je njegov tim igrao dobro a da je pobednika odlučio veći fond igrača protivničkog tima:

"Pokušali smo da na mišiće dođemo do pobede. Imali smo četiri povređena košarkaša i to je bitno uticalo na našu igru", istakao je Nikolić.



Copyright © 2004 Kancelarija za saradnju sa medijima
Email: ooc@srbija.sr.gov.yu