<< Nazad



 

 

Runar - Partizan 32:25

Oslo, NORVEŠKA, 3. mart (Politika/Tanjug) - Partizan se plasirao u polufinale Kupa kupova za rukometaše, iako je u revanšu izgubio u Sandefjordu od norveškog Runara 32:25 (18:6). "Crno-beli" su u prvom meču, koji je odigran pre nedelju dana u Beogradu, pobedili sa 30:18.

Pribojavanje trenera Zorana Kurteša uoči odlaska na revanš u Norvešku, iako je njegova ekipa imala prednost od 12 golova, pokazalo se kao opravdano. Partizan je u meč ušao opušteno što su igrači Runara iskoristili i već na poluvremenu (18:6) anulirali preimućstvo "crno-belih" iz prve utakmice. U nastavku su Norvežani "popeli" prednost na čak 14 golova. Međutim u poslednjih 10 minuta Partizan je konsolidovao svoje redove i uspeo da smanji visoko vođstvo svojeg protivnika na sedam golova, što je bilo dovoljno za plasman među četiri najbolje ekipe Evrope u ovom takmičenju.

Dvorana: Runar. Gledalaca: 1.200. Sudije: Borisov i Medvedev (Rusija). Sedmerci: Runar 2 (2), Partizan 3 (2). Isključenja: Runar 10, Partizan 14 minuta.

RUNAR: Nordi, Danijelsen, Nilsen, Ekelund 7, Jirgensen 5, Bergende 6, Trolerudd, Li 7, Hansen 2, Bert, Loke 5.

PARTIZAN: Radosavljević, Đurković 5, Stevanović 1, Ćirković, Mandić 3, Stanković 1, Vujadinović 2, Stefanović 3, Peruničić 3, Matović 5, Šijan, Drenovac 2.

Ostali rezultati revanš-utakmica četvrtfinala

Siudad Real (Španija) - Monpelje (Francuska) 26:21 (prvi meč: 25-27)
Flensburg (Nemačka) - Voronjež (Rusija) 32:21 (prvi meč: 31:31)
Porto (Portugalija) - Dunafer (Mađarska) 29:19 (prvi meč: 15:25).

U polufinale su se plasirale ekipe Siudad Reala, Flensburga, Dunafera i Partizana. Polufinalni susreti su na programu 23. i 31. marta.

*****

Sintelon - Valau (Nemačka) 27:24 (17:11)

Bačka Palanka, 2. marta (Politika) - Rukometaši Valau (Nemačka) plasirali su se u polufinale Kupa EFH, iako su u revanš susretu, pred oko 1.500 gledalaca u bačkopalanačkoj "Tikvari" izgubili od domaćeg Sintelona sa 27:24 (11:17). To im je uspelo zahvaljujući ubedljivoj pobedi od 32:22 u svojoj dvorani prošlog vikenda.

Rukometaši Sintelona, iako nisu uspeli da nadoknade veliku razliku, zaslužuju sve čestitke za pobedu nad renomiranim rivalom. Ipak, su prikazali veliko rukometno umeće. To se posebno odnosi na prvo poluvremenu i prvi deo nastavka, kada se činilo da su blizu podviga.

Pošto su prvih 30 minuta u jednom furioznom tempu Bačkopalančani prosto samleli goste i poveli sa 17:11, postojala je nada da će tako i nastaviti. Zaista domaći tim nije popuštao i u 43. minutu već je imao velikih osam golova prednosti - 23:15.

Iako nošeni frenetičnim navijanjem pune dvorane, nisu imali snage za potpuni preokret. Iskusni gosti su se, predvođeni ponovo sjajnim našim internacionalcem Zoranom Đorđićem na golu, napokon sredili i uspeli da izvuku poraz koji ih je uveo u polufinale. U njegovom timu blistali su krila Šmec i Mejer, kao i pivot Rastner dok su u dobrom timu Sintelona najbolji bili golman šarić i raspoloženi bekovi Mrvaljević i Anđelković.

Posle utakmice najbolji akter meča Zoran Đorđić je rekao:

- Mi smo počeli kao amateri, a Sintelon je prvi deo odigrao perfektno, prikazavši pri tom brz i moderan rukomet, potpuno drugačiji nego što su to pokazali u našoj dvorani prošle nedelje. U nastavku smo došli sebi i uspeli da pretrpimo minimalan poraz koji nas vodi u polufinale. Ali, sve u svemu nisam zadovoljan igrom mog tima. Sintelon je u jednom trenutku u drugom poluvremenu bio možda i u prilici da napravi podvig i moram da kažem da je njihova pobeda potpuno zaslužena.

Najbolji igrač domaćih golman Danijel Šarić je posle utakmice izjavio:

- Drago mi je što smo se od ovog takmičenja oprostili pobedom. Naš protivnik je suviše jak tim, da bismo mogli da nadoknadimo 10 golova razlika iz prvog meča.

Dvorana: "Tikvara". Gledalaca: 1.500. Sudije: Migas i Balas (Grčka). Sedmerci: Sintelon 7 (6), Valau 2 (2). Isključenja: Sintelon 14, Valau 10 minuta.

SINTELON: Šarić, Damjanac, Nikolić 3, Kojić, Mitrović, Pavlović 5 (5), Anđelković 6, Jelesić 1, Stojanović 1, Mrvaljević 7, Sudžum 1 (1), Rađenović 3.

VALAU: Rominger, Đorđić, Furig, Olalja 1, Imel 2, Hens, Roze, Veber, Rastner 9, Šmec 6 (2), Mejer 6, Lavrov.



Copyright © 2004 Kancelarija za saradnju sa medijima
Email: ooc@srbija.sr.gov.yu