<< Nazad



 

 

Gradska vlada spašava maraton

Beograd, 1. marta (Tanjug) - Zamenik gradskog sekretara za sport i omladinu, Siniša Krajčinović, saopštio je danas "da će Beogradski maraton ipak biti održan".

"Grad nije izazvao sukob i neće nasesti na ucene privatnog preduzeća "Beogradski maraton" DOO, koje od nas traži 450.000 maraka. Razgovarali smo sa svim sportskim savezima Beograda i oni su spremni da pomognu organizaciji", navodi se u saopštenju Sekretarijata za informisanje Skupštine Beograda.

Prema Krajčinovićevim rečima, kako se naglašava u saopštenju, dosadašnji maratoni su bili "predimenzionirani i skupi, i da nisu doneli očekivane rezultate".

"Zato nećemo privatnom preduzeću na ruke dati tražene pare, čija količina predstavlja polovinu budžeta za sport u Beogradu".

Dodaje se da će u ponedeljak, na Izvršnom odboru Skupštine grada, biti predložen sastav Organizacionog odbora u koji će biti uključeno nekoliko novih organizatora.

Na kraju saopštenja se ističe da se sa ovom idejom slažu i gradonačelnica Radmila Hrustanović i predsednik gradske vlade Nenad Bogdanović.

Ranije vesti ...
27. februar: Ukida se "Beogradski maraton"?


Copyright © 2004 Kancelarija za saradnju sa medijima
Email: ooc@srbija.sr.gov.yu