<< Nazad



 

 

FMP Železnik - Telekom 88:91

Beograd, 26. februar (Politika) - U prvom delu osmine finala Kupa "Saporte" FMP Železnik je na svom parketu izgubio od nemačkog Telekoma sa tri poena razlike - 91:88 (17:26, 24:22, 28:24, 22:16), pa će poslednjem predstavniku naše košarke u evropskom takmičenju ove sezone za sedam dana u Bonu biti veoma teško da se probije dalje.

Kao i tri dana ranije u domaćem derbiju sa Partizanom, Železnik je poklekao pre svega zato što nije uspeo da se odbrani od "trojki". Mladi beogradski tim je ovoga puta igrao značajno bolje, u prvom poluvremenu imao i "plus 12", ali je u drugom izgubio konce igre. Na kraju je Šekularac iz teške pozicije promašio "remi".

Vrsni šuter Harl Bičam je sa dva pogotka iz ćoška igrališta doveo goste do vođstva od 54:50 (njihova serija od povratka sa odmora iznosila 13:2), a sa još dve trojke" u trećoj četvrtini sprečio je pokušaj FMP-a da vrati kapitalnu prednost (u poslednjoj sekundi tog perioda pogodio sa devet metara).

Bičam je u istom stilu počeo poslednjih deset minuta, a zatim je svoj "rafal" imao švedski reprezentativac Burk. Prvi igrač Telekoma u ovom meču po zvaničnoj statistici bio je naš Aleksandar Nađfeji, koji je zajedno sa "nebeskim skakačem" Mardešićem držao igru pod obručima. U redovima trećelasirane ekipe nemačkog šampionata ovog put anisu bili raspoloženi Aleksandar Zečević i Amerikanac Renčer.

Železnik nije bez šansi u revanšu jer svoja prava lica nisu porazili igrači iz njegovog udarnog terceta.

Još nedovoljno opooravljeni Aškrabić je pružio veću podršku nego protiv "crno-belih" lai opet nije puno izdržžao na terenu, Šekularac je u prvoj četvrtini usporen sa dve blokade pa se pri karju približio normi, a Kecmanu dosta toga nije porazilo za rukom. U prvom poluvremenu prednjačili su kapiten Nikolić i Zoroski, a u drogom je možda i ubedljiviji poraz sprečio najiskusniji Zoran Stevanović svojom najboljom partijom sezone (tri "ukradene" lopte, 12 koševa, njegova druga "trojka" "prepolovila" najveći zaostatak od šest poena).

Dvorana u Železniku. Gledalaca: 2.000. Sudije: Leman (Švajcarska) i Atanasov (Bugarska).

ŽELEZNIK: Popović 4, Zoroski 13, Šekularac 18 (sedam promašaja za "trojku"), Bratić, Kecman 7 (jedna "trojka"), Pantić, Nikolić 23, Marjanović 5 (1), Aškrabić 6, Stevanović 12 (2).

TELEKOM: Buhmiler, Renčer 4, Nađfeji 21, Bičam 20 (6), Sur, Klete, Burk 25 (5), Huber - Safer, Mardešić 11, Zečević 6, Klepac 4.


Copyright © 2004 Kancelarija za saradnju sa medijima
Email: ooc@srbija.sr.gov.yu