<< Nazad



 

 

Ančić - Zimonjić 6:2, 6:3

Nenad Zimonjić nije uspeo da obraduje svoje sugrađane

Beograd, 10. februar (Politika) - Mario Ančić na šampionskom postolju, Nenad Zimonjić u suzama - tako je okončan BMV open u beogradskoj dvorani Gemaks (25.000 dolara). Supertalentovani Hrvat savladao je u finalu našeg najboljeg tenisera sa 6:2, 6:3.

Zimonjić nije bio na nivou prethodnih mečeva i to je na ceremoniji dodele trofeja, na neobičan ali iskren način, i sam priznao.

- Danas nisam mogao da igram. Oprostite mi - kratko je izustio a onda zaplakao i zagnjurio lice u ruke.

Posle meča Zimonjić se zatvorio u svlačionicu i dugo nije iz nje izlazio, a njegovo emotivno stanje objasnio je trener Bogdan Obradović.

- Mnogo je želeo da pred svojom publikom odlično zaigra i osvoji titulu, ali nije mogao iz sebe da izvuče maksimum. To ga je emotivno slomilo.

Prave borbe u finalu nije ni bilo. Ančić je već u drugom gemu napravio brejk i poveo sa 3:0. Zimonjić je u naredna dva gema imao šansu za povratak servisa, ali slabo je odigrao. Treći set je bio ravnopravan do šestog gema, a onda je naš teniser bukvalno poklonio servis Hrvatu. Prva tri voleja je poslao u mrežu i pitanje šampiona u tom trenutku bilo je rešeno.

- Beograd će mi zauvek ostati u sećanju kao grad u kome sam osvojio prvi čelindžer - izjavio je Ančić koga sa trenutnog 292. mesta ATP liste čeka novi skok. - Prvi put sam ovde i super je bilo. Mislim da Beograd može da organizuje i veći turnir.

Ančić je potom u egzibicionom setu savladao Janka Tipsarevića sa 6:4.

- Idem u Split da se odmorim, a onda me čekaju čelindžeri u Vijetnamu i Japanu - ističe Ančić koji je pre dve godine bio prvi junior sveta, a igrao je u juniorskim finalima Australijskog opena i Vimbldona.

Za prepune tribine Gemaksa (više od hiljadu ljudi) šteta je što Zimonjić nije bio na nivou prethodnih mečeva. Pobede protiv Obradovića, Tipsarevića i Peskosolida zamorile su ga, a nije uspeo ni da odoli pritisku igranja pred sugradanima.

Ančić je za prvo mesto nagraden sa 50 ATP poena i 3,5 hiljade dolara.


Copyright © 2004 Kancelarija za saradnju sa medijima
Email: ooc@srbija.sr.gov.yu