<< Nazad



 

 

Šestorica debitanata na Dejinom spisku

Dejan Savićević će protiv Meksika prvi put samostalno voditi tim

Beograd, 8. februara (Tanjug) - Selektor fudbalske reprezentacije Jugoslavije Dejan Savićević saopštio je imena igrača koji će 13. februara u američkom gradu Feniksu igrati prijateljsku utakmicu protiv Meksika.

Zvanični spisak reprezentativaca poprilično se razlikuje od izmišljenog spiska koji su juče, bez znanja Fudbalskog saveza Jugoslavije, ekskluzivno objavili neki beogradski mediji.

Na spisku Savićevića nalaze se:

golmani: Dragoslav Jevrić (Vitese), Dragan Žilić (Smederevo), Vukašin Poleksić (Sutjeska)

odbrana: Nenad Džodić (Monpelje), Goran Gavrančić (Dinamo, Kijev), Siniša Mihajlović (Lacio), Mladen Krstajić (Verder), Dejan Stefanović (Vitese), Boban Dmitrović (GAK)

sredina terena: Slaviša Jokanović (Čelzi), Vladimir Jugović (Monako), Dejan Stanković (Lacio), Ognjen Koroman (OFK Beograd), Radovan Krivokapić (Vojvodina), Nenad Brnović (Zeta), Veljko Paunović (Majorka)

napad: Predrag Mijatović (Fiorentina), Savo Milošević (Saragosa), Mateja Kežman (PSV Ajndhoven), Nenad Mladenović (Obilić).

"U mom izboru nema igrača Partizana i Crvene Zvezde, pošto se njihove ekipe nalaze na pripremama u inostranstvu. Sa Draganom Džajićem i Nenadom Bjekovićem sam se dogovorio da ih ovog puta poštedim obaveza, kako bi se što bolje pripremili za nastavak prvenstva", rekao je Savićević na današnjoj konferenciji za štampu.

Bivši internacionalac Milana, koji je do sada bio član selektorske komisije, a u Feniksu će prvi put samostalno voditi nacionalnu selekciju, rekao je da su zbog obaveza u Fenerbahčeu izostavljeni Zoran Mirković i Nikola Lazetić, dok je Miroslav Đukić najavio definitivno povlačenje iz reprezentacije. Darko Kovačević zbog privatnih obaveza nije mogao da prihvati poziv Savićevića.

"Razmišljao sam još o Ivici Kralju i Ljubinku Druloviću. Kralj već duže vreme ne brani u svom klubu, tako da na njega možemo računati tek od juna, kada bude promenio sredinu", istakao je Savićević.

Fudbaleri Vojvodine Mirko Poledica i Smedereva Boris Vasković su na rezervnom spisku, i oni će putovati u SAD samo pod uslovom da neko od pozvanih otkaže put.

Selektor je rekao da je još jedna grupa igrača "pod prismotrom", ali da ovoga puta nisu mogli da konkurišu za utakmicu protiv Meksika.

"Prati se forma Dejana Petkovića, Zorana Njeguša i Slobodana Komljenovića. Važno je da igrači znaju da niko od njih nije otpisan i da će svi dobiti priliku da pokažu šta znaju", smatra Savićević.

Prvi put priliku da igraju za državni tim dobili su Poleksić, Džodić, Gavrančić, Koroman, Brnović i Mladenović.

Jugoslovenska reprezentacija će se okupiti u nedelju u Londonu, gde će doputovati većina igrača koji igraju u evropskim klubovima. U glavnom gradu Arizone "plavi" će imati samo dva treninga. Prema informaciji koja je stigla iz Feniksa, do sada je prodato 2.000 ulaznica, ali je interesovanje za predstojeći meč Meksiko-Jugoslavija veliko.



Copyright © 2004 Kancelarija za saradnju sa medijima
Email: ooc@srbija.sr.gov.yu